Gebakken limabonen met raapsteel en zoete aardappel
Verassend, lekker en gezond is een goede omschrijving van deze vegetarische schotel. Gebakken limabonen met raapsteel , feta en lente ui met een puree van zoete aardappel.
Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de blog van Anja, Anja’s foodblog. Anja deelt op haar blog al haar recepten die ze in de jaren heeft verzameld. En dat zijn er heel veel! Heel veel lekkere en diverse recepten, voor alle 365 dagen van het jaar. Het recept wat ik heb gekozen zijn de gebakken limabonen met feta en tuinkruiden. Een heerlijk en verrassend recept, daar houd ik van. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven door er groenten aan toe te voegen. Namelijk raapstelen en zoete aardappel. Hierdoor is dit recept van gebakken limabonen met raapsteel en zoete aardappel een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht geworden.
Limabonen
Limabonen zijn hele grote witte bonen die boterzacht van smaak zijn. Ze worden daarom ook wel boterbonen of olifantsbonen genoemd. Je kunt ze gedroogd of uit pot of blik kopen. In dit recept van limabonen met raapsteel heb ik gekozen voor de limabonen uit pot, waardoor het recept redelijk snel klaar is. In dit recept gaan we de limabonen even kort bakken. Bak ze niet te lang want dan vallen ze uit elkaar en gebruik een grote koekenpan zoals deze, zodat alle limabonen naast elkaar kunnen liggen in de pan.
Recepten met raapsteel
Ben je na dit recept van gebakken limabonen met raapsteel en zoete aardappel op zoek naar nog meer vegetarische recepten met raapsteel? Probeer dan ook eens deze salade van raapstelen, deze pesto van raapsteel of deze risotto van raapsteel.
Benodigde keuken materialen:
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Pureestamper
– Knoflookpers
– Citroenrasp
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Schil de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten tot ze mooi zacht zijn. Giet ondertussen de limabonen af en spoel af met koud water. Rasp de citroenschil. Marineer de limabonen met de olijfolie, de ras el hanout, de uitgeperste knoflook, de gedroogde oregano, de blaadjes verse oregano en een snufje zout. Laat minimaal 10 minuutjes marineren. Snijd de raapstelen in drieën en was goed. Zet tot gebruik apart. Snijd de feta en de peterselie fijn en de lente ui in kleine ringetjes. Zet tot garnering apart. Stamp de zoete aardappels tot een puree. Maak smeuïg met de roomboter en een scheutje melk en breng op smaak met de chilivlokken en wat zout. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het limabonen mengsel gedurende 5 minuten in de hete pan en schep een paar keer om. Voeg na 5 minuten de raapstelen toe en bak deze 2 minuten mee. Schep ook om en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper. Pak een groot bord. Verdeel de zoete aardappel puree over het bord. Verdeel daar overheen de gebakken limabonen met raapstelen. Garneer met de feta, de peterselie en de lente ui en serveer.Gebakken limabonen met raapsteel en zoete aardappel
Ingredients
Instructions
Geen reacties