Pesto van raapsteel
Pesto van raapsteel. Een heerlijke recept met de pittige raapstelen en een leuke variatie op de klassieke pesto. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.
Pesto, ik ben er gek op! Echt goede pesto is zo ontzettend lekker en kan je voor van alles gebruiken. Door de pasta, met gekookte aardappelen of op toastjes. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Helaas kennen veel mensen alleen de pesto uit de potjes in de supermarkt, waar te veel ingrediënten in zitten die er niet in thuis horen. Ik maak de pesto daarom ook graag zelf. De klassieke variant met basilicum is heerlijk en kennen we allemaal. Maar toen ik vandaag raapstelen in het groentepakket tegenkwam met een recept van Barry en Vivian voor raapstelen pesto, ben ik deze gelijk gaan maken. En ook deze pesto van raapsteel is echt heel lekker! Vanavond eet ik pasta met pesto van raapsteel en voor het weekend bewaar ik nog wat voor op de borrelplank.
Raapsteel pesto maken
In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine voor deze pesto met raapsteel wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine, daarmee heb je binnen no time een pesto van raapsteel gemaakt. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Meer pesto recepten?
Ben je na het maken van deze pesto met raapsteel op zoek naar meer pesto recepten? Probeer dan ook eens deze pesto van zeekraal, van broccoli of van snijbiet.
Benodigde keukenmaterialen voor pesto van raapsteel
– Koekenpan
– Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Pesto van raapsteel
Ingrediënten
- 100 gram raapstelen
- 50 gram pijnboompitten hazelnoten kan ook
- 1 teentje knoflook
- 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 scheut olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Rooster de pijnboompitten (of hazelnoten) in een droge koekenpan.
- Doe de pijnboompitten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
- Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt.
- Breng de pesto van raapsteel op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje of een potje als je die hebt.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties