Pesto van raapsteel

19 april 2017 (Laatst bijgewerkt: 21 april 2023)
Pesto van raapsteel. Een heerlijke variatie met seizoensgroenten op de klassieke pesto met basilicum. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.

Pesto van raapsteel

Pesto van raapsteel. Een heerlijke recept met de pittige raapstelen en een leuke variatie op de klassieke pesto. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.

Pesto, ik ben er gek op! Echt goede pesto is zo ontzettend lekker en kan je voor van alles gebruiken. Door de pasta, met gekookte aardappelen of op toastjes. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Helaas kennen veel mensen alleen de pesto uit de potjes in de supermarkt, waar te veel ingrediënten in zitten die er niet in thuis horen. Ik maak de pesto daarom ook graag zelf. De klassieke variant met basilicum is heerlijk en kennen we allemaal. Maar toen ik vandaag raapstelen in het groentepakket tegenkwam met een recept van Barry en Vivian voor raapstelen pesto, ben ik deze gelijk gaan maken. En ook deze pesto van raapsteel is echt heel lekker! Vanavond eet ik pasta met pesto van raapsteel en voor het weekend bewaar ik nog wat voor op de borrelplank.

Raapsteel pesto maken

In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine voor deze pesto met raapsteel wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine, daarmee heb je binnen no time een pesto van raapsteel gemaakt. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Meer pesto recepten?

Ben je na het maken van deze pesto met raapsteel op zoek naar meer pesto recepten? Probeer dan ook eens deze pesto van zeekraal, van broccoli of van snijbiet.

Benodigde keukenmaterialen voor pesto van raapsteel

Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)

Pesto van raapsteel. Een heerlijke variatie met seizoensgroenten op de klassieke pesto met basilicum. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.

Pesto van raapsteel

Anna Kaptein
Pesto van raapsteel. Een heerlijke recept met de pittige raapstelen en een leuke variatie op de klassieke pesto. Lekker voor door de pasta of bij de borrel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 potje

Ingrediënten
  

  • 100 gram raapstelen
  • 50 gram pijnboompitten hazelnoten kan ook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 scheut olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten (of hazelnoten) in een droge koekenpan.
  • Doe de pijnboompitten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
  • Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt.
  • Breng de pesto van raapsteel op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje of een potje als je die hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.