Witlof met boursin en tomaat

Eens een vegetarische witlofschotel eten? Probeer dan eens deze witlof met boursin en tomaat. Een heerlijke ovenschotel afgemaakt met aardappelpuree en kaas.

Witlof met boursin en tomaat

Eens een vegetarische witlofschotel eten? Probeer dan eens deze witlof met boursin en tomaat. Een heerlijke ovenschotel afgemaakt met aardappelpuree en kaas.

De klassieke wijze van witlof eten is vaak met ham en kaas. Veel mensen lusten ook alleen witlof als het op deze wijze wordt klaar gemaakt. Maar wat nou als je liever vegetarisch wilt eten? Ik ben zelf niet zo’n fan van vleesvervangers, maar op deze wijze durf ik te zeggen dat veel mensen witlof ook heerlijk vinden! Deze witlof met boursin en tomaat is een vegetarische ovenschotel afgedekt met een zachte aardappelpuree en een krokant kaaskorstje. Echt een heerlijke vegetarisch witlofschotel. Maak gerust extra veel, de dag erna is de witlof met boursin en tomaat zelf nog iets lekkerder.

Aardappelpuree maken

Voor deze witlof met boursin en tomaat ovenschotel maak je ook een aardappelpuree . Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de puree wat grover. Wil je een wat fijnere puree dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken.

Vegetarische ovenschotels

Ovenschotels zijn vaak favoriet en dan het liefste de vegetarische varianten. Tenminste, bij ons thuis. Naast deze ovenschotel witlof met boursin en tomaat zijn dit andere lekkere aanraders: deze vegetarische ovenschotel met pasta en courgette of deze vegetarische bieten lasagne met wortel en geitenkaas.

Benodigde keuken materialen:
Rasp
Ruime pan
Koksmes
Pureestamper
Ovenschaal

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Witlof met boursin en tomaat

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 55 minuten

Ingredients

  • 4 flinke stronken witlof
  • 4 roma tomaten
  • 1 bakje Boursin cuisine
  • 800 gram kruimige aadappels
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml melk (zo nodig iets meer)

Instructions

1

Kook de witlof stronken 20 minuten voor. Giet daarna af, laat het water goed uit de witlof lekken.

2

Snijd de witlof daarna in kwarten en verwijder de bittere kern.

3

Verdeel de witlof parten over de bodem van een grote ovenschaal.

4

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.

5

Stamp de gekookte aardappels met een puree stamper tot puree. Voeg de roomboter en de melk toe en meng goed door tot je een smeuïge puree hebt. Voeg zo nodig extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden.

7

Verdeel de boursin evenredig over de witlof parten heen.

8

Verdeel daaroverheen de aardappelpuree.

9

Rasp de kaas en bestrooi de aardappelpuree met de kaas.

10

Snijd de tomaten in plakken en bedek de witlof met boursin met de tomaten plakken en bestrooi met de oregano.

11

Zet de ovenschotel met witlof en boursin ongeveer 30 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.