Panna cotta agar agar met stoofperen

Fluweelzachte vanille panna cotta agar agar met stoofpeertjes, port en kruiden. Een heerlijke vegetarische panna cotta om te serveren als dessert van een feestelijk etentje.

Panna cotta agar agar met stoofperen

Fluweelzachte vanille panna cotta agar agar met stoofpeertjes, port en kruiden. Een heerlijke vegetarische panna cotta om te serveren als dessert van een feestelijk etentje.

Panna cotta is een heerlijke klassiek toetje wat je in vele variaties kunt maken. Bij mij is vanille panna cotta toch wel echt een favoriet toetje. Panna cotta wordt doorgaans gemaakt met gelatine. Gelatine is afkomstig van botten van dieren, waardoor het niet vegetarisch is. Maar daar is een super fijne oplossing voor, namelijk agar agar. Agar agar is een plantaardig geleer product wat is gemaakt van algen. De werkwijze is iets anders dan met gelatine en de structuur zal een heel klein beetje anders voelen, maar minstens zo lekker. Houd er wel rekening mee dat agar agar minder lang stijf blijft, dus maak deze panna cotta agar agar met stoofperen niet heel ver van te voren klaar. Een voordeel daarentegen is weer dat agar agar minder lang nodig heeft om op te stijven.

Panna cotta vormpjes

Panna cotta kun je in tal van vormpjes maken. Je kunt bijvoorbeeld aluminium timbaaltjes gebruiken zoals deze of siliconen vormpjes zoals deze. Deze laatste siliconen vormpjes hebben mijn voorkeur, omdat je dan de panna cotta er het beste en het mooiste mee uit krijgt. Vind je het een te groot risico om de panna cotta tijdens het serveren nog te moeten storten dan kun je de panna cotta agar agar ook serveren in kleine glaasjes. Dan lepel je het toetje gewoon uit de glaasjes.

Stoofperen

Panna cotta met stoofperen is een heerlijk winters toetje. Lekkere smaken en kleuren bij elkaar. Het recept voor de stoofpeertjes voor bij deze panna cotta agar agar vind je hier. Het handige is dat je de stoofpeertjes wel al ruim van te voren kunt maken, dat scheelt je op de dag zelf heel veel tijd.

De keukenmaterialen die ik gebruik:
Dunschiller
Siliconen vormpjes of timbaaltjes
Zesteur
Koekenpan
– Middelgrote pan
Steelpan

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Panna cotta agar agar met stoofperen

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 70 minuten

Ingredients

  • stoofperen volgens recept
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 3 gram agar agar
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Instructions

1

Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit met de room, suiker en agar agar in een pannetje.

2

Roer dit goed door en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken.

3

Haal de pan van het vuur en giet het roommengsel in siliconen bakvormpjes van halve bollen of kleine glaasjes.

4

Dek af met plastic en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

5

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

6

Serveer de panna cotta agar agar op kleine bordjes samen met de stoofpeertjes. Giet een beetje van het stoofperenvocht over de panna cotta en bestrooi met het amandelschaafsel.

7

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.