Witte stoofperen met chocolade en pecannoten

Heb je wel eens witte stoofperen gemaakt? Zeker doen! Deze prachtige witte stoofperen met chocolade en pecannoten zijn een heerlijke combinatie, ideaal als feestelijk dessert.

Witte stoofperen met chocolade en pecannoten

Heb je wel eens witte stoofperen gemaakt? Zeker doen! Deze prachtige witte stoofperen met chocolade en pecannoten zijn een heerlijke combinatie, ideaal als feestelijk dessert.

Stoofperen worden meestal gestoofd in rode port, bessensap of rode wijn. Je krijgt dan prachtige rode stoofperen. Maar wist je dat je de stoofperen ook prachtig wit kunt laten door ze te stoven in witte wijn? Deze witte stoofperen krijgen daarmee een heel ander uiterlijk en smaak. Ook verassend lekker en mooi in combinatie met de bruine chocolade en de pecannoten.

Sinaasappelschil voor het stoven van witte stoofperen

Voor het stoven van de witte stoofperen heb je ook de schil van een sinaasappel nodig. Omdat je de schil van de sinaasappel gaat gebruiken voor het bereiden van eten, kun je het beste een biologische sinaasappel gebruiken. Zo weet je zeker dat je geen gif resten binnen krijgt. Heb je geen biologische sinaasappel? Was dan de sinaasappel heel goed in een bakje water met een scheutje azijn, zo verwijder je de gif resten het beste. Daarna kun je de schil van de sinaasappel schaven met een zesteur zoals deze. Daarmee kan je makkelijk schil van de sinaasappel schaven in dunne reepjes, die je toevoegt aan het kookvocht van de witte stoofperen. Heb je deze niet, gebruik dan een grove rasp.

Stoofpeer recepten

Ben je na het maken van deze witte stoofperen met chocolade en pecannoten op zoek naar meer stoofpeer recepten? Probeer dan ook eens deze stoofpeertjes met port en kruiden of deze nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap.

Benodigde keukenmaterialen voor stoofpeertjes met chocolade en pecannoten

Dunschiller
Zesteur
Koekenpan
Mengkom
Koksmes
Middelgrote pan

Witte stoofperen met chocolade en pecannoten

Witte stoofperen met chocolade en pecannoten

Anna Kaptein
Heb je wel eens witte stoofperen gemaakt? Zeker doen! Deze prachtige witte stoofperen met chocolade en pecannoten zijn een heerlijke combinatie, ideaal als feestelijk dessert.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 54 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram stoofperen liefst 4 stuks grote stoofperen
  • 600 ml witte wijn
  • 50 gram suiker
  • 10 stuks kruidnagels
  • 10 reepjes sinaasappel schil
  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram pecannoten

Instructies
 

  • Schil de stoofperen maar laat het steeltje er wel aan zitten.
  • Was de sinaasappelen goed en schil 10 reepjes sinaasappel van de schil af met een zesteur of grove rasp.
  • Zet de stoofperen rechtop in een pan waarin ze precies naast elkaar in passen.
  • Voeg de kruidnagels, de sinaasappel reepjes, de suiker en de witte wijn toe en breng aan de kook.
  • Laat de stoofperen op laag vuur 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Zorg dat de stoofperen steeds onder blijven staan, voeg zo nodig nog een beetje extra witte wijn toe.
  • Haal de stoofperen uit het kookvocht en laat ze helemaal afkoelen.
  • Laat de chocolade au bain marie langzaam smelten.
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof met een scherp mes.
  • Dip de stoofpeertjes voorzichtig in de gesmolten chocolade. Laat een witte streep bovenaan de stoofpeertjes nog zichtbaar.
  • Bedek vervolgens de onderste laag van de chocolade met de gehakte pecannoten, als zijnde een paneerlaagje.
  • Serveer de witte stoofperen met chocolade en pecannoten op mooie dessert bordjes.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Heb je wel eens witte stoofperen gemaakt? Zeker doen! Deze prachtige witte stoofperen met chocolade en pecannoten zijn een heerlijke combinatie, ideaal als feestelijk dessert.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.