Stoofpeertjes met port en kruiden

De heerlijke klassieke stoofpeertjes met port. Gestoofd in port met heel veel kruiden. Prachtige rode stoofpeertjes bomvol smaak.

Stoofpeertjes met port en kruiden

De heerlijke klassieke stoofpeertjes met port. Gestoofd in port met heel veel kruiden. Prachtige rode stoofpeertjes bomvol smaak.

Er zijn talloze recepten en variaties te bedenken met stoofpeertjes. Een van mijn favoriete bereidingen van stoofpeer is met port en lekker veel kruiden. Kruiden zoals steranijs, kaneel en kruidnagel. Het aller lekkerste worden de stoofpeertjes als je ze een dag van te voren maakt zodat de smaken goed in kunnen trekken. Het meeste werk is het schillen van de peertjes met een dunschiller als deze, daarna doen de kruiden en de port al het werk. Stoofpeertjes met port zijn heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een dessert. Zoals bijvoorbeeld bij deze pavlova met stoofpeertjes.

Stoofpeertjes zonder alcohol

Wil of mag je liever geen alcohol gebruiken maar wil je toch lekkere stoofpeertjes maken? Vervang dan de port door rode druivensap of rode bessensap. Voeg zo nodig ook wat extra suiker toe, als de rode bessensap wat zuurder is. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept van Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap.

Benodigde keukenmaterialen voor stoofpeertjes met kruiden

Dunschiller
Zesteur
– Middelgrote pan

De heerlijke klassieke stoofpeertjes met port. Gestoofd in port met heel veel kruiden. Prachtige rode stoofpeertjes bomvol smaak.

Stoofpeertjes met port en kruiden

Anna Kaptein
De heerlijke klassieke stoofpeertjes met port. Gestoofd in port met heel veel kruiden. Prachtige rode stoofpeertjes bomvol smaak.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 1 kilo

Ingrediënten
  

  • 1 kilo stoofperen
  • 750 ml rode port
  • 1 stuk citroen
  • 30 gram suiker
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 4 stuks kruidnagels
  • 2 stuks jeneverbessen
  • 1 stuk steranijs

Instructies
 

  • Schil de stoofpeertjes. Doet dit voorzichtig zodat het steeltje er nog aan blijft zitten.
  • Zet de stoofpeertjes rechtop in een middel grote pan.
  • Was de citroen en schil met een dunschiller of met een zesteur 3 reepjes van de schil.
  • Voeg de port toe aan de stoofpeertjes en vul zo nodig aan met water totdat de peertjes net onder staan.
  • Voeg alle kruiden, de suiker en de citroen schillen toe en breng aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat de stoofpeertjes met port gedurende 45 minuten heel zachtjes klaar stoven.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.