Zoetzure ingelegde venkel

11 april 2023 (Laatst bijgewerkt: 25 april 2023)
Venkel inmaken. Een heerlijk recept om zoetzure venkel in te leggen.

Zoetzure ingelegde venkel

Heerlijke zoetzure ingelegde venkel. Super makkelijk en snel zelf gemaakt. Lekker in salades, op broodjes of bij pittige gerechten.

Venkel is helaas een vrij ongeliefde groente, terwijl je er zoveel lekkers mee kunt maken. Mocht je echt geen recept inspiratie hebben voor venkel dan kun je deze altijd nog gaan inleggen of wecken. Om zelf te gaan wecken heb je naast weckpotten relatief weinig spullen nodig. Namelijk alleen weckpotten, een grote pan met kokend water en een wecktang zoals deze. Als weckpot kan je prima oude jampotjes gebruiken. Wil je het inleggen wat professioneler of vaker gaan doen? Dan kan je ook mooie weckpotten in allerlei maten kopen, zoals deze met beugelsluiting.

Venkel inmaken

Bij venkelknollen kan ik mij voorstellen dat je niet snel denkt aan het inmaken van venkel. Toch is dit echt een aanrader om eens te proberen. De zoetige venkelsmaak samen met het zure van de azijn is echt heel erg lekker samen. Je kunt ingemaakte venkel dan ook gebruiken in tal van salades, op broodjes of als frisse tegenhanger bij pittige gerechten. Je kunt de venkel goed conserveren door deze te bewaren in een gesteriliseerde en afgesloten weckpotten. Zo kan je de venkel lang bewaren. Ga je de venkel sneller opeten? Dan kun je de ingelegde venkel ook prima bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Venkel dun snijden

Voor het inleggen van de venkel is het het lekkerste om de venkel super dun te snijden. Dit kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne plakjes venkel kan kunt snijden.

Recepten voor het inmaken van groenten

Naast zoetzure ingelegde venkel is het ook erg lekker om deze zoetzure ingemaakte bietjes of deze zoetzure ingemaakte komkommer te maken. Of maak zelf je atjar door spitskool en wortel in te maken.

Benodigde keuken materialen voor het inleggen van venkel

Weckpotten
Mandoline of
Keukenmachine
Wecktang

Heerlijke zoetzure ingelegde venkel. Super makkelijk en snel zelf gemaakt. Lekker in salades, op broodjes of bij pittige gerechten.

Zoetzure ingelegde venkel

Anna Kaptein
Heerlijke zoetzure ingelegde venkel. Super makkelijk en snel zelf gemaakt. Lekker in salades, op broodjes of bij pittige gerechten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 pot

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkel knollen
  • 500 ml azijn
  • 500 ml water
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel peperkorrels
  • 85 gram suiker

Instructies
 

  • Was de venkel en snijd deze met een mandoline of met een hele scherp mes in dunne plakjes.
  • Doe de gesneden venkel in een gesteriliseerde weckpot.
  • Breng de azijn samen met het water, de suiker en de specerijen in een steelpannetje aan de kook.
  • Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en giet inmaakvocht samen met de specerijen daarna over de venkel heen.
  • Laat de zoetzure ingelegde venkel 24 uur staan voordat je het gaat eten, zo kunnen de smaken goed in trekken.
  • De ingemaakte venkel is zeker 3 maanden in een afgesloten pot houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Heerlijke zoetzure ingelegde venkel. Super makkelijk en snel zelf gemaakt. Lekker in salades, op broodjes of bij pittige gerechten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.