Salade met geroosterde pompoen en veldsla

Salade met geroosterde pompoen, veldsla, rucola en geitenkaas. Een heerlijke gezonde en vegetarische salade die je ook kunt eten als maaltijd salade. lekker als lunch of als lichte maaltijd.

Salade met geroosterde pompoen en veldsla

Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen en veldsla is heerlijk en kleurrijk. Een super makkelijk salade recept wat binnen 30 minuten op tafel staat.

Behalve geroosterde pompoen en veldsla bevat deze salade ook rucola, walnoten en geitenkaas. De pompoen heb ik eerst gemarineerd met een marinade van honing, olijfolie en chilivlokken en daarna geroosterd in de oven. Hierdoor wordt de pompoen heerlijk zoet met een beetje pit. In combinatie met de pittige geitenkaas en rucola, de noot achtige veldsla en de krokante walnoten een heerlijke combinatie. Deze salade is perfect als lunch gerecht of als lichte maaltijd salade. Je kunt heel goed de pompoen al eerder marineren en roosteren in de oven en dan goed bewaren in de koelkast. Op het moment dat je de salade wilt eten hoef je alleen nog de ingrediënten samen te voegen. Door de marinade van de pompoen en de zachte geitenkaas is een dressing niet nodig. Deze ingrediënten zorgen al voor genoeg smaak en smeuïgheid. Als je toch nog wat extra smeuïgheid wilt kun je wel nog wat olijfolie toevoegen. Het insmeren van de pompoen met de marinade doe je heel gemakkelijk met een kwastje zoals deze.

Op zoek naar meer vegetarische, gezonde en makkelijke salade recepten?

Probeer dan ook eens deze salade van winterpostelein en koolraap of deze bieten salade met veldsla en geitenkaas.

Salade met geroosterde pompoen en veldsla

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 pompoen
  • 40 gram veldsla
  • 20 gram rucola
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak van de olijfolie, de honing, de chilivlokken en een flinke snuf zout de marinade. Pers het teentje knoflook uit en voeg ook toe.

3

Maak de pompoen schoon, snijd in tweeën en verwijder alle pitten en draden. Van de meeste pompoenen kun je de schil eten dus deze zou ik laten zitten. Snijd de pompoenen in blokjes van ongeveer 2 a 3 cm.

4

Doe de pompoenblokjes in een schaal en voeg de marinade toe. Meng de marinade goed door de pompoenblokjes zodat alles pompoen goed bedekt is.

5

Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde pompoenblokjes over de bakplaat.

6

Schuif in de oven en rooster de pompoen in 15 minuten gaar.

7

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

8

Laat de pompoenblokjes afkoelen als ze gaar zijn (lauw warm kan wel). Pak een grote sla schaal en voeg de pompoenblokjes, de veldsla en de rucola samen. Meng door elkaar. Bestrooi met de walnoten en verkruimel als laatste de geitenkaas over de salade met geroosterde pompoen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.