Gember spelt koekjes

14 februari 2020 (Laatst bijgewerkt: 22 december 2022)
Heerlijke gember koekjes met pit, gemaakt van spelt bloem. Een snel en makkelijk koekjes recept voor bij de koffie of thee.

Gember spelt koekjes

Heerlijke gember koekjes met pit, gemaakt van spelt bloem. Een snel en makkelijk koekjes recept voor bij de koffie of thee.

Valentijnsdag, je haat het of je houdt ervan. Om eerlijk te bekennen ben ik van de eerste categorie. Al vind ik het wel een goede reden of aanleiding om lekkere koekjes te bakken. Voor mij zijn deze gember spelt koekjes al het lekkere in één koekje. Maar ik ben dan ook fan van gember, echt groot fan. En ook van spelt bloem en spelt meel. Ga je deze koekjes met kinderen bakken?Gebruik dan leuke vormpjes om uit te steken. Of zoals op de foto, met hartjes vormpjes voor Valentijnsdag. Wil je een snellere manier om je koekjes te bakken? Maak dan van de deegbal een langwerpige rol met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
Snijd vervolgens met een heel scherp mes dunne koekjes van de rol.

Kneden van het deeg van de gember koekjes

Het kneden van het deeg van deze gember spelt koekjes kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine.

Op zoek naar meer bak recepten met spelt?

Zoals ik al aangaf hou ik erg van het bakken met speltmeel en speltbloem. Dus voor meer spelt recepten inspiratie kun je ook eens deze gezonde spelt eierkoeken proberen. Of deze Italiaanse spelt cantuccini.

Heerlijke gember koekjes met pit, gemaakt van spelt bloem. Een snel en makkelijk koekjes recept voor bij de koffie of thee.

Gember spelt koekjes

Anna Kaptein
Heerlijke gember koekjes met pit, gemaakt van spelt bloem. Een snel en makkelijk koekjes recept voor bij de koffie of thee.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
Porties 15 koekjes

Ingrediënten
  

  • 250 gram spelt bloem
  • 200 gram koude roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram Chinese bakgember
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef de bloem boven een kom. Voeg de suiker, het gemberpoeder, het zout en de Chinese bakgember toe.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en voeg ook toe.
  • Kneed dit alles tot een egaal deeg en leg minimaal 30 minuten te rusten in de koelkast.
  • Haal uit de koelkast rol met een deegroller tot een dunne lap van ongeveer 1 cm.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier en steek met vormpjes je koekjes uit.
  • Wil je een snellere variant? Maak dan van de deegbal een langwerpige rol met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
  • Snijd vervolgens met een heel scherp mes dunne koekjes van de rol.
  • Leg de gember koekjes op de bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.