Pompoen spread
Een heerlijke vegan pompoen spread met gember, appel en een salsa van limoen en koriander. Lekker bij de borrel of gewoon op als gezond beleg op brood bij de lunch.
Groenten op brood
Vaak is beleg voor op je brood niet al te gezond. Zeker de zoete varianten zijn één en al suiker. Als je dan voor een hartige variant wilt gaan kom je al snel uit bij kaas of vleeswaren. Als je vegetarisch (of zelfs veganistisch) wilt eten blijft er helemaal weinig over of moet je lang zoeken. Maar gelukkig kan je heel gemakkelijk zelf een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel maken die wél heel gezond is. Zoals deze pompoen spread. Gemaakt van geroosterde pompoen, appel, gember en ui en geserveerd met een frisse salsa van olijfolie, limoen en koriander. Als bijkomend voordeel eet je tegelijkertijd weer extra groenten. Naast een spread van pompoen kan je ook een heel lekkere spread van aubergine maken. Namelijk deze baba ganoush. Net als de pompoen spread is deze ook veganistisch. Of deze doperwtenspread met feta en daslook, dit recept is vegetarisch.
Hoeveelheid spread met pompoen
Wanneer je onderstaand recept volgt heb je een flinke hoeveel pompoen spread. je kan de spread zonder de salsa makkelijk invriezen en op een later moment eten. Wil je toch iets minder tegelijkertijd maken? Doe dan de hoeveelheden door midden.
Benodigde keukenmaterialen voor pompoen spread vegan
– Staafmixer
– Ovenschaal
– Handrasp
Pompoen spread
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 1 stuk ui
- 4 cm gember
- 1 stuk appel
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoen sap
- 1 theelepel limoen rasp
- 10 gram verse koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de pompoen en snijd hem in kwarten.
- Verwijder de draden en pitten en snijd in kleine blokjes.
- Schil de ui en knoflook en snijd in grove stukken.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
- Schil de gember en snijd in stukjes.
- Pak een grote ovenschaal en doe de pompoenblokjes, de knoflook, de ui, de gember en de appel erin.
- Besprenkel 2 eetlepels van de olijfolie er overheen.
- Bestrooi met de chilivlokken en een flinke snuf zout.
- Rooster 30 minuten in de oven totdat de pompoen goed zacht is.
- Rasp ondertussen de limoen en rasp een beetje van de schil
- Doe de overgebleven olijfolie en het limoensap- en rasp in een kommetje.
- Hak de koriander grof en voeg ook toe. Meng door elkaar als een salsa.
- Mix de pompoen, appel, gember, knoflook en ui met de staafmixer tot een spread.
- Verdeel de pompoen spread over een aantal kleine bordjes.
- Besprenkel de pompoen spread royaal met de salsa en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties