Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt

2 oktober 2020 (Laatst bijgewerkt: 1 juni 2023)
Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.

Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt

Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.

Voor de foodblogswap van oktober mocht ik koken van van Claudia’s keuken. Claudia kookt voornamelijk gerechten uit de mediterrane keuken. Een keuken die ik ook enorm kan waarderen. Claudia heeft een aparte categorie met groenten recepten waar ik natuurlijk iets lekkers heb uitgekozen om te maken, namelijk auberginerolletjes. Deze courgetterolletjes met ricotta is mijn variatie op dit lekkere recept.

Courgettes grillen om ze daarna te vullen

Je courgettes grillen is, naast het roosteren van courgettes in de oven, een van de lekkerste manieren om courgette te bereiden. Courgettes grillen kan gelukkig op vele verschillende manieren. De meest voorkomende en makkelijkste manier is om ze te grillen in een grillpan zoals deze. De meeste hebben er wel zo een in huis. Het enige nadeel is dat niet alles tegelijk in één pan past. Gril je nou heel graag en vaak, dan is deze grillplaat echt ideaal. Deze gebruik ik zelf. Bijna alles past er gelijktijdig op en de andere zijde is een bakplaat, ook heel handig. Wat ook een heerlijke en leuke manier is, is om de courgette te grillen op de barbecue. Zeker als het mooi weer is en je graag barbecuet. Daardoor krijgen ze ook gelijk een lekkere rook smaak mee.

Courgetterolletjes met ricotta maken

Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt courgetterol 2 Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt courgetterol 3
Vul de gegrilde courgetteplakken met het ricotta mengsel en bedek met het tomatenmengsel. Strooi als laatste de geraspte kaas en de pijnboompitten over de courgetterolletjes en gratineer in de oven.

Meer vegetarische recepten met courgette

Heb je na het maken van deze courgette rolletjes met ricotta nog steeds trek in courgette of courgettes over? Probeer dan ook eens deze vegetarische ovenschotel met pasta en courgette, deze vegetarische hartige courgette taart of deze vegetarische pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes.

Benodigde keukenmaterialen voor courgetterolletjes met ricotta

Grillpan of grillplaat
– Ovenschaal
Handrasp
Knoflookpers
Keukenmachine of staafmixer

Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.

Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt

Anna Kaptein
Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 5 gram verse munt alleen de blaadjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

  • Maak van de olijfolie, de chilivlokken, een flinke snuf zout en één teentje uitgeperste knoflook een marinade.
  • Was de courgette en snijd de courgette in langwerpige dunne plakken van max 1 cm.
  • Verhit de grillpan of de grillplaat en laat alvast goed heet worden.
  • Bestrijk de plakken courgette royaal aan beide zijden met de marinade.
  • Gril de plakken courgette aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn en de gril strepen goed zichtbaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng ondertussen de ricotta, geitenkaas en muntblaadjes met een beetje versgemalen peper en een snufje zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Zet ook een kleine pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Snipper de ui en de overgebleven teen knoflook en fruit een paar minuten zachtjes aan.
  • Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten zachtjes door koken. Breng op smaak met een snufje zout, wat versgemalen peper en de agavesiroop.
  • Doe op elke gegrilde courgetteplak een beetje van het ricotta mengsel en rol de courgetteplak voorzichtig op. Leg het courgetterolletje in een ovenschaal. Herhaal dit met alle courgetteplakken.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de courgetterolletjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met de handrasp en verdeel over de ovenschaal.
  • Strooi als laatste de pijnboompitjes erover heen en gratineer de courgetterolletjes met ricotta in 25 minuten in de oven.
  • Serveer de courgetterolletjes met ricotta eventueel met vers ciabatta brood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.