Ovenschotel met palmkool, gnocchi en boursin

14 maart 2023 (Laatst bijgewerkt: 27 maart 2023)
egetarisch ovenschotel recept met palmkool, gebakken gnocchi, tomaatjes en boursin. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Ovenschotel met palmkool, gnocchi en boursin

Een verrassende vegetarische ovenschotel met palmkool, gebakken gnocchi, boursin en tomaatjes. Een heerlijke vegetarisch hoofdgerecht.

In deze ovenschotel met palmkool ga je als eerste de palmkool van de nerven of stelen afscheuren. Dit doe je omdat de stelen van de palmkool een langere bereidingstijd nodig hebben dan de bladeren. Als de bladeren van de palmkool erg groot en stug zijn en scheuren lukt niet meer zo makkelijk, probeer dan de bladeren van de stelen af te snijden met een heel scherp mes zoals deze. Heb je nou geen echt scherp mes meer, slijp dan je mes super makkelijk zelf met deze messenslijper.

Palmkool of cavolo nero ovenschotel?

Hoe noem je het nou precies? Is het nou palmkool of cavolo nero? Eigenlijk is het allebei goed. In restaurants zie je vaker cavolo nero op de kaart staan (klinkt sjieker toch?) maar op de markt of bij de groenteboer hebben we het meestal over palmkool. Palmkool is een echte wintergroente en doet een beetje denken aan boerenkool. Het is dan ook een heerlijke groente om te verwerken in een palmkool ovenschotel.

Vegetarische recepten met palmkool

Ben je na het maken van deze vegetarische ovenschotel met palmkool op zoek naar meer vegetarische recepten met palmkool? Probeer dan ook eens deze curry met knolselderij en palmkool of deze palmkool salade met zoete aardappel en cashew dressing.

Recept instructie voor ovenschotel met palmkool

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de ovenschotel met palmkool, gnocchi en boursin. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de ovenschotel met palmkool en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Dit vegetarische palmkool recept is een echte aanrader. Een ovenschotel met gewokte palmkool, gebakken gnocchi, tomaatjes en bourssin. Heerlijk voedzaam, smakelijk en vol groenten.

Ovenschotel met palmkool, gnocchi en boursin

Anna Kaptein
Een verrassende vegetarische ovenschotel met palmkool, gebakken gnocchi, boursin en tomaatjes. Een heerlijke vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram palmkool
  • 800 gram gnocchi
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 230 gram boursin cuisine
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Was de palmkool. Verwijder de bladeren van de nerven. Snijd de bladeren in dunne reepjes en de nerven in stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een wok met een scheut olijfolie op halfhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook samen met de chilivlokken een paar minuten aan.
  • Zet het vuur iets hoger en voeg de nerven van de palmkool toe. Wok deze 2 a 3 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de gesneden palmkool bladeren toe en wok deze nog 5 minuten mee. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Voeg de boursin cuisine toe aan de gewokte palmkool en roer goed door. Zet het vuur onder de wok uit.
  • Zet ondertussen een koekenpan met royaal olijfolie op het vuur.
  • Bak de gnocchi in 5 tot 10 minuten bruin en krokant. Schep regelmatig om.
  • Was de tomaatjes, halveer ze en voeg ze toe aan de wok met palmkool.
  • Voeg ook de gebakken gnocchi toe en meng alles goed.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak een ruime ovenschaal en verdeel het palmkool gnocchi mengsel hierover.
  • Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel met palmkool gedurende 20 tot 25 minuten in de oven tot je een lekker knapperig kaaskorstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!
Een verrassende vegetarische ovenschotel met palmkool, gebakken gnocchi, boursin en tomaatjes. Een heerlijke vegetarisch hoofdgerecht.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.