Curry met knolselderij en palmkool
Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.
Een vegan curry bomvol groenten. Echte winterse groenten zoals knolselderij en palmkool. Heerlijk voedzaam en gezond. Kun je nou geen palmkool krijgen? Vervang dan de palmkool voor boerenkool. Als je wel palmkool hebt kunnen vinden dan is het belangrijk te weten dat als de stelen van de palmkool vrij dik zijn, je de bladeren van de palmkool moet afscheuren en snijden en de stelen ook apart moet snijden. De stelen hebben dan namelijk een langere bereidingstijd nodig dan de bladeren. Zijn de bladeren en de stelen van de palmkool vrij klein en dun? Dan kan je ze in hun geheel snijden en bereiden.
Welke pan heb je nodig voor knolselderij curry
Voor het maken van vegetarische curry saus heb je een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook vaak voor dit soort gerechten gebruik. Een pan met dikke bodem geeft veel gelijkmatiger de warmte af, waardoor de currysaus minder snel zal aanbranden.
Veganistische curry recepten
Ben je na het maken van deze vegan curry met knolselderij en palmkool op zoek naar meer veganistische curry recepten? Probeer dan ook eens deze vegan linzencurry met paddenstoelen of deze curry van pompoen en wortel.
Benodigde keukenmaterialen voor curry met knolselderij en palmkool
– Pan met dikke bodem
– Koksmes

Curry met knolselderij en palmkool
Ingrediënten
- 1 stuk knolselderij
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram palmkool
- 400 gram tomatenblokjes
- 3 eetlepels korma curry pasta
- 1 stuk rode ui
- 300 ml kokosmelk
Instructies
- Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze enkele minuten aan in de wok.
- Voeg ook de korma curry pasta toe en laat nog ene paar minuten meebakken terwijl je regelmatig roert.
- Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan de wok en roer alles goed door.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg toe aan de curry saus.
- Was de palmkool en scheur de bladeren van de stelen. Snijd de bladeren in repen en de stelen in stukjes. Zijn de stelen heel dun? Dan is dit niet nodig en kun je alles in één keer in repen snijden.
- Voeg als eerste de stelen van de palmkool toe aan de curry saus en 5 minuten pas de bladeren. De stelen hebben (als ze wat dikker zijn) een langere kooktijd nodig.
- Laat de curry nog 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de knolselderij gaar is.
- Serveer de curry met knolselderij en palmkool met naanbrood of met rijst.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties