Diner

Geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas

Geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas en een zelfgemaakte bodem van spelt meel. Een heerlijke vegetarische quiche of hartige taart die ideaal is als avondeten of uitgebreide lunch. Ook heel goed koud te eten.

Nog net op de valreep van het bloemkool seizoen het recept van deze heerlijke geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas. Een vegetarische quiche met een zelfgemaakte bodem van speltmeel. Mijn favoriete bodem voor een quiche of hartige taart. Mocht je nou niet zoveel tijd of zin hebben om zelf een spelt bodem te maken, dan kan je natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken. De combinatie van bloemkool, kaas en mosterd is allang een goede match gebleken. Als je dan ook nog zo’n kaasliefhebber bent als ik dan zal je deze geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas zeker lekker vinden.

Ben je op zoek naar meer vegetarische quiche inspiratie? Probeer dan ook eens deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.

Geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 - 6 flinke punten
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram speltbloem
  • 80 gram speltmeel
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 30 - 40 ml water
  • 1 bloemkool
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 gram buffel mozzarella
  • 100 gram belegen boerenkaas
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Doe de speltbloem samen met het speltmeel en het zout in een kom.

3

Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.

4

Druppel het water beetje bij beetje erdoor en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg niet al het water toe als het deeg al soepel genoeg is.

5

Laat het deeg minstens 30 minuten in plasticfolie rusten in de koelkast.

6

Snijd- of breek de bloemkool in allemaal kleine roosjes.

7

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de gerookte paprikapoeder en een snufje zout.

8

Rooster in 15 minuten in de oven op 200 graden.

9

Vet ondertussen een ondiepe taartvorm met losse bodem van ongeveer 22 cm doorsnee in.

10

Rol het deeg uit tot een dunne lap, groot genoeg zodat hij ruim in de taartvorm past. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg wat over de rand hangt.

11

Leg een vel bakpapier in de vorm en vul hem met blind bak bonen of droge peulvruchten (bonen, kikkererwten ed)

12

Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en verwijder de blind bak vulling en het bakpapier heel voorzichtig. Laat hem iets afkoelen.

13

Rasp de kaas en scheur de buffel mozzarella in kleine stukjes.

14

Klop de eieren met de crème fraîche, de mosterd en de bieslook los en breng op smaak met zout en peper.

15

Verdeel de roosjes bloemkool over de bodem van de quiche.

16

Giet daarna voorzichtig het eimengsel erover heen zodat heel de quiche gevuld is.

17

Verdeel als laatste de mozzarella stukjes en de geraspte kaas over de quiche.

18

Zet de taart in de oven en bak nog 30 - 35 minuten af tot hij mooi goudbruin is en de vulling stevig.

19

Laat iets afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de vorm haalt.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.