7 x lekkere recepten uit de sous vide
7 x lekkere recepten uit de sous vide. Recepten met bieten, wortel, kabeljauw, mais, zalm, ei en lam uit de sous vide. Vegetarisch met groenten of met vlees of vis. Samengesteld met recepten van verschillende foodbloggers.
Met behulp van een aantal food collega’s heb ik een heerlijk overzicht gemaakt van 7 x lekkere recepten uit de sous vide. Zowel vlees, vis als groenten recepten voor de sous vide.
Sous vide koken
Wil je meer weten over sous vide koken en op welke temperatuur je dit precies doet? Lees dan eerst: Wat is sous vide koken en wat heb je nodig? en Sous vide koken, hoe doe je dat en op welke temperatuur? Wil je graag vaker sous vide koken en ben je op zoek naar een goede sous vide stick of een goed sous vide apparaat? Kijk dan welke het beste bij jou past en waarom.
> Top 5 beste Sous-Vide apparaten
> Top 5 beste Sous-Vide sticks
Het overzicht van 7 x de lekkerste recepten uit de sous vide bevat recepten met vlees (lamsrack), vis (kabeljauw en krabbenpoten), ei (roerei en mayonaise) en groenten (mais, wortels en bieten) uit de sous vide. Klik op de titel van het recept voor het gehele recept. Veel sous vide kook plezier!
Ben je op zoek naar nog meer sous vide recepten, tips of apparatuur kijk dan ook eens op Souvy.nl.
Benodigde keukenmaterialen voor sous vide recepten
– sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
– sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken
Lamsrack sous vide met sesam en gegrilde roodlof
De heerlijke marinade van deze sous vide lamsrack is gemaakt van sojasaus, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Samen met deze marinade gaat de lamsrack voor twee uur op 55 graden in de sous vide. In combinatie met de gegrilde roodlof heeft Christien, van Oesters & Uien, een heerlijke combinatie voor dit recept bedacht.
Sous vide roerei
Roerei uit de sous vide. Het klinkt heel eenvoudig maar zorgt voor een perfecte structuur. In dit recept van Mirne, van Season with Love, laat zij de het roerei op 76,5 graden gedurende 40 minuten in de sous vide garen. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid ontbijt.
Sous vide wortels met cognac
Jody, van Ongewoon Lekker, heeft in dit recept de wortels samen met de boter en cognac gedurende twee uur op 85 graden in de sous vide laten garen. Door deze garing krijgen de wortels een perfecte structuur met een heerlijke cognac smaak. Niet geschikt dus voor kinderen of zwangeren 😉
Krabbenpoten met zelfgemaakte sous vide kruiden mayonaise
Een heerlijk klassiek Frans recept van Christien, van Oesters & Uien, waarbij ze eieren voor de mayonaise op 57 graden in de sous vide heeft gegaard. Hierdoor is het ei gepasteuriseerd en kan iedereen aan tafel van deze zelfgemaakte kruidenmayonaise genieten.
Sous vide balsamico bietjes met walnoot en feta
Balsamico en bietjes zijn altijd een goede combinatie. Als je de balsamico en bietjes dan gezamenlijk in de sous vide laat garen krijg je helemaal de perfecte smaak en structuur te pakken. Christien, van Oesters & Uien, laat de bietjes in dit recept op 85 graden gedurende een uur in de sous vide garen. Wanneer je de bieten in dikkere plakken snijd moeten ze langer garen.
Mais sous vide garen
Jody, van Ongewoon Lekker, gaart in dit recept de mais op 83 graden gedurende 30 minuten. Mais heeft niets meer nodig dan boter, zout en een sous vide bereiding.
Sous vide kabeljouw met sinsaasappel en venkel
Kabeljouw (of andere vis) uit de sous vide is altijd een goed idee. Doordat vis zo delicaat is behoud je veel beter de smaak en structuur door deze op hele lage temperaturen te garen in de sous vide. Mirne, van Season with Love, heeft in dit recept de kabeljauw op 53 graden gedurende 30 minuten samen met de venkel en de sinaasappel laten garen. Een heerlijke combinatie.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
1 Reactie
Etienne Van Hecke
3 januari 2022 at 12:45Kabeljauw graag. Géén kabeljouw !