sous vide

7 x lekkere recepten uit de sous vide

7 x lekkere recepten uit de sous vide. Recepten met bieten, wortel, kabeljauw, mais, zalm, ei en lam uit de sous vide. Vegetarisch met groenten of met vlees of vis. Samengesteld met recepten van verschillende foodbloggers.

Met behulp van een aantal food collega’s heb ik een heerlijk overzicht gemaakt van 7 x lekkere recepten uit de sous vide.

Als je nog niet zo bekend bent met sous vide koken raad ik je aan om eerst deze artikelen te lezen: Wat is sous vide koken en wat heb je nodig? en Sous vide koken, hoe doe je dat en op welke temperatuur?

Het overzicht bevat recepten met vlees (lamsrack), vis (kabeljauw en krabbenpoten), ei (roerei en mayonaise) en groenten (mais, wortels en bieten) uit de sous vide. Klik op de titel van het recept voor het gehele recept. Veel sous vide kook plezier!

Lamsrack sous vide met sesam en gegrilde roodlof

De heerlijke marinade van deze sous vide lamsrack is gemaakt van sojasaus, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Samen met deze marinade gaat de lamsrack voor twee uur op 55 graden in de sous vide. In combinatie met de gegrilde roodlof heeft Christien, van Oesters & Uien, een heerlijke combinatie voor dit recept bedacht.

Sous vide roerei

Roerei uit de sous vide. Het klinkt heel eenvoudig maar zorgt voor een perfecte structuur. In dit recept van Mirne, van Season with Love, laat zij de het roerei op 76,5 graden gedurende 40 minuten in de sous vide garen. Ideaal voor een heerlijk uitgebreid ontbijt.

sousroerei

Sous vide wortels met cognac

Jody, van Ongewoon Lekker, heeft in dit recept de wortels samen met de boter en cognac gedurende twee uur op 85 graden in de sous vide laten garen. Door deze garing krijgen de wortels een perfecte structuur met een heerlijke cognac smaak. Niet geschikt dus voor kinderen of zwangeren 😉

sous vide wortel

Krabbenpoten met zelfgemaakte sous vide kruiden mayonaise

Een heerlijk klassiek Frans recept van Christien, van Oesters & Uien, waarbij ze eieren voor de mayonaise op 57 graden in de sous vide heeft gegaard. Hierdoor is het ei gepasteuriseerd en kan iedereen aan tafel van deze zelfgemaakte kruidenmayonaise genieten.

Sous vide balsamico bietjes met walnoot en feta

Balsamico en bietjes zijn altijd een goede combinatie. Als je de balsamico en bietjes dan gezamenlijk in de sous vide laat garen krijg je helemaal de perfecte smaak en structuur te pakken. Christien, van Oesters & Uien, laat de bietjes in dit recept op 85 graden gedurende een uur in de sous vide garen. Wanneer je de bieten in dikkere plakken snijd moeten ze langer garen.

sous-vide-balsamico-bietjes

Mais sous vide garen

Jody, van Ongewoon Lekker, gaart in dit recept de mais op 83 graden gedurende 30 minuten. Mais heeft niets meer nodig dan boter, zout en een sous vide bereiding.

Mais sous vide garen - Een hele lekkere manier om een maiskolf te eten is om hem sous vide te garen, de boter trekt er dan helemaal in.... Nomnomnom! :D

Sous vide kabeljouw met sinsaasappel en venkel

Kabeljouw (of andere vis) uit de sous vide is altijd een goed idee. Doordat vis zo delicaat is behoud je veel beter de smaak en structuur door deze op hele lage temperaturen te garen in de sous vide. Mirne, van Season with Love, heeft in dit recept de kabeljauw op 53 graden gedurende 30 minuten samen met de venkel en de sinaasappel laten garen. Een heerlijke combinatie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.