Patisson soep met mais en broccoli
Deze patisson soep met mais en broccoli is een echte zomer soep gemaakt van de bijzondere patisson. Een veganistische en gezonde soep boordevol groenten en met verse mais.
Patisson is een pompoensoort die door zijn vorm vaak wordt vergeleken met een vliegende schotel. De patisson kan geel, wit of groen van kleur zijn. Het vruchtvlees lijkt weer meer op de die van een courgette, al moet je de pitten erin wel verwijderen. De schil van de patisson kan je gewoon mee eten, was hem wel even goed. Ik heb de patisson heel oneerbiedig in stukken gesneden en verwerkt in een patisson soep met mais en broccoli. Een heerlijk verwarmende soep vol met groenten. Door de mooie vorm en de stevige structuur leent een patisson zich ook erg goed om gevuld te worden. Voor het vullen van de patisson kan je goed dit recept van gevulde zapalitto gebruiken. De zapallito vervang je dan voor de patisson. Deze patisson soep met mais en broccoli is overigens geheel veganistisch.
Mais snijden voor door de soep met patisson
Nadat je de mais hebt gekookt voor de patisson soep moet je de maiskorrels met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze van de kolf snijden. Dit kan met repen maiskorrels tegelijkertijd. Omdat de maiskolven dan nog gloeiend heet zijn is het lastig deze met je blote handen vast te houden. Om ze toch gelijk te kunnen snijden kun je hele goed hiervoor deze mais prikkers gebruiken. Hierdoor kan je de hete maiskolven toch goed vasthouden terwijl je de mais er af snijd.
Patisson soep met mais en broccoli
Ingrediënten
- 1 stuk prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 1 stuk maiskolf
- 1 stuk grote patisson of gewone courgette
- 1/2 stuk broccoli
- 1, 25 liter water
- 1,5 eetlepel mosterd
- 2,5 blokje groenten bouillon
Instructies
- Was de patisson goed en snijd hem in vieren. Verwijder de pitten en snijd hem in grove stukken.
- Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Was de halve broccoli en snijd in grove stukken.
- Zet een ruime pan met water op (waar de maiskolf in kan) en breng aan de kook. Voeg geen zout toe (wordt de mais taai van) maar wel een theelepel suiker.
- Maak de maiskolf schoon, verwijder alle bladeren en slierten goed. Kook in 20 minuten gaar en laat afkoelen.
- Zet een flinke pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui, prei, knoflook en de dragon toe en fruit in een paar minuten aan.
- Voeg daarna de pompoen en de broccoli toe en laat 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig roert.
- Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat 25 minuten doorkoken.
- Pureer de soep glad met de staafmixer.
- Voeg daarna de mosterd toe en breng verder op smaak met zout en peper.
- Snijd met een scherp mes de mais van de kolf af en voeg de maiskorrels als laatste toe aan de patisson soep.
- Eetsmakelijk!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties