Gevulde zapallito courgette
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is een vruchtgroente en familie van de courgette. Qua smaak en looks lijkt hij ook het meeste op de courgette. Alleen is de zapallito iets zoeter en rond natuurlijk. In de zapallito zit alleen draderig vruchtvlees, net zoals bij de pompoen. Dit moet je verwijderen. De zapallito courgette is daarom heel geschikt om te vullen. Dit vegetarische recept van gevulde zapallito courgette is daarom erg geschikt. En het ziet er prachtig uit, van die gevulde zapallito courgette bolletjes. Als je niet aan zapallito kan komen kan je ook prima gewone courgette gebruiken. Deze kan je ook makkelijk uithollen en vullen. Het vruchtvlees uit de gewone courgette kan je wel allemaal eten. Dus niet weggooien maar fijn snijden en meebakken met de rest.

Zapallito uithollen voordat je de zapallito courgette kan vullen
Een zapallito courgette of pompoen is vrij makkelijk uit te hollen, omdat het vruchtvlees net zo zacht is als dat van een courgette. Echter om goed bij de randjes het vruchtvlees weg te halen kan soms een uitdaging zijn. Voor het uithollen van groenten bestaan er speciale uithollepels zoals deze. Met deze uithollepels kun je wat preciezer en voorzichter de zapallito uithollen.
Groenten recepten om te vullen
Naast de zapallito courgette zijn er meer groenten die je heel goed kunt kunt vullen. Het ziet er erg feestelijk uit en is een heerlijke manier van groenten in hun geheel bereiden en serveren. Probeer namelijk ook eens deze gevulde meirapen of deze gevulde sweet dumpling pompoen. Naast de gevulde zapallito courgette zijn dit zeker ook eens recepten om te proberen.
Benodigde keukenmaterialen voor gevulde zapallito courgette
– Middelgrote pan
– Bakpapier
– Uithollepel
– Koekenpan

Gevulde zapallito courgette
Ingrediënten
- 2 stuks zapallito bol courgettes of twee gewone courgettes
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel ras el hanout
- 75 gram feta
- 1 stuk rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk kleine ui
- 5 stuks grote kastanje champignons
- 5 gram verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de zapallito's.
- Snijd van beide zapallito's het kapje eraf.
- Hol met een lepel beide zapallito's uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af. Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
- De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
- Bestrijk de binnenkant van de zapallito's met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook. Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide gevulde zapallito courgettes op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.
- Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
- Snipper de ui en knoflook.
- Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.
- Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg samen met het gesneden vruchtvlees van de zapallito toe. Bak een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
- Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
- Roer goed door elkaar.
- Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
- Vul de zapallito's met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
- Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapallito en plaats in het midden van de oven.
- Bak in 25 minuten gaar.
- Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita's.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Luc
31 augustus 2022 at 17:51In stap 6 wordt aangeven dat je het vruchtvlees apart moet houden, maar vervolgens wordt hier nooit meer naar verwezen. Bak je het al mee vanaf stap 10? Of meng je het later met de rest van de vulling?
Anna
1 september 2022 at 15:31Hoi Luc, dank voor je reactie! Ik heb het gelijk aangepast, je bakt het inderdaad mee met de vulling.
Groetjes Anna