Gevulde zapallito courgette

2 september 2017 (Laatst bijgewerkt: 25 april 2023)
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Gevulde zapallito courgette

De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is een vruchtgroente en familie van de courgette. Qua smaak en looks lijkt hij ook het meeste op de courgette. Alleen is de zapallito iets zoeter en rond natuurlijk. In de zapallito zit alleen draderig vruchtvlees, net zoals bij de pompoen. Dit moet je verwijderen. De zapallito courgette is daarom heel geschikt om te vullen. Dit vegetarische recept van gevulde zapallito courgette is daarom erg geschikt. En het ziet er prachtig uit, van die gevulde zapallito courgette bolletjes. Als je niet aan zapallito kan komen kan je ook prima gewone courgette gebruiken. Deze kan je ook makkelijk uithollen en vullen. Het vruchtvlees uit de gewone courgette kan je wel allemaal eten. Dus niet weggooien maar fijn snijden en meebakken met de rest.

zapallito, zomer pompoen, bol courgette

Zapallito uithollen voordat je de zapallito courgette kan vullen

Een zapallito courgette of pompoen is vrij makkelijk uit te hollen, omdat het vruchtvlees net zo zacht is als dat van een courgette. Echter om goed bij de randjes het vruchtvlees weg te halen kan soms een uitdaging zijn. Voor het uithollen van groenten bestaan er speciale uithollepels zoals dezeMet deze uithollepels kun je wat preciezer en voorzichter de zapallito uithollen.

Groenten recepten om te vullen

Naast de zapallito courgette zijn er meer groenten die je heel goed kunt kunt vullen.  Het ziet er erg feestelijk uit en is een heerlijke manier van groenten in hun geheel bereiden en serveren. Probeer namelijk ook eens deze gevulde meirapen of deze gevulde sweet dumpling pompoen. Naast de gevulde zapallito courgette zijn dit zeker ook eens recepten om te proberen.

Benodigde keukenmaterialen voor gevulde zapallito courgette

– Middelgrote pan
– Bakpapier
Uithollepel
Koekenpan

De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Gevulde zapallito courgette

Anna Kaptein
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette. Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks zapallito bol courgettes of twee gewone courgettes
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 75 gram feta
  • 1 stuk rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk kleine ui
  • 5 stuks grote kastanje champignons
  • 5 gram verse peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de zapallito's.
  • Snijd van beide zapallito's het kapje eraf.
  • Hol met een lepel beide zapallito's uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af. Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
  • De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
  • Bestrijk de binnenkant van de zapallito's met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook. Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide gevulde zapallito courgettes op een bakblik met bakpapier in het midden van de oven.
  • Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el hanout tot de ui glazig is.
  • Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg samen met het gesneden vruchtvlees van de zapallito toe. Bak een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
  • Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
  • Vul de zapallito's met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
  • Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapallito en plaats in het midden van de oven.
  • Bak in 25 minuten gaar.
  • Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de gevulde zapollita's.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Luc
    31 augustus 2022 at 17:51

    In stap 6 wordt aangeven dat je het vruchtvlees apart moet houden, maar vervolgens wordt hier nooit meer naar verwezen. Bak je het al mee vanaf stap 10? Of meng je het later met de rest van de vulling?

    • Reageer
      Anna
      1 september 2022 at 15:31

      Hoi Luc, dank voor je reactie! Ik heb het gelijk aangepast, je bakt het inderdaad mee met de vulling.

      Groetjes Anna

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.