Hoe maak ik mango in? Mango chutney

7 september 2019 (Laatst bijgewerkt: 22 november 2022)
Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry's en soepen.

Hoe maak ik mango in? Mango chutney

Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry’s en soepen.

Mango wordt helaas niet geteeld in Nederland, maar geïmporteerd vanuit het buitenland. Meestal uit Brazilië. Dus heel duurzaam is het eten van een mango niet. Ik eet mango daarom niet super vaak, al is een rijpe mango wel ontzettend lekker. Ongeveer één keer per jaar maak ik de mango in en maak ik mango chutney. Zo kan ik er het jaar rond van eten, omdat je van chutney elke keer maar een klein beetje nodig hebt. Mango chutney is heerlijk bij een kaasplankje, op een broodje met kaas of bij verschillende hartige gerechten zoals kip, curry’s of soepen.

Meer inmaak recepten?

Krijg je na het maken van deze mango chutney de smaak van het inmaken te pakken? Maak dan ook eens deze pruimen chutney of zoetzure bietjes.

Mango chutney in weckpotten inmaken

Voor het inmaken van groenten- en fruit gebruik ik meestal deze weckpotten. Die heb je in allerlei maten en zien er erg leuk uit. Deze kan je ook goed gebruiken voor het maken van mango chutney. Maar je kan natuurlijk ook oude (jam) potjes ervoor gebruiken.

Benodigde keukenmaterialen voor mango inmaken

Weckpotten
Wecktang
– Grote pan met water

Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry's en soepen.

Hoe maak ik mango in? Mango chutney

Anna Kaptein
Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry’s en soepen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 pot

Ingrediënten
  

  • 1 stuk mango
  • 75 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 1 stuk kruidnagel
  • cayennepeper naar smaak
  • 10 ml citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd in stukjes. (pit bewaren)
  • Snipper de ui en knoflook heel fijn.
  • Kook de mango stukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe.
  • Verwijder de mango pit.
  • Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 minuten.
  • Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en het zout.
  • Kook nog 10 minuten tot jam dikte in.
  • Doe het geheel in een schone, liefst uitgekookte pot. Sluit af met de deksel en zet direct op zijn kop.
  • Laat de mango chutney zo afkoelen alvorens je hem weer rechtop zet.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.