Hoe maak ik mango in? Mango chutney

Hoe maak ik mango in? Mango chutney, wecken, fuir, groenten, recept

Mango wordt helaas niet geteeld in Nederland, maar geïmporteerd vanuit het buitenland. Meestal uit Brazilië. Dus heel duurzaam is het eten van een mango niet. Ik eet mango daarom niet super vaak, al is een rijpe mango wel ontzettend lekker. Ongeveer één keer per jaar maak ik de mango in en maak ik mango chutney. Zo kan ik er het jaar rond van eten, omdat je van chutney elke keer maar een klein beetje nodig hebt. Mango chutney is heerlijk bij een kaasplankje, op een broodje met kaas of bij verschillende hartige gerechten zoals kip, curry’s of soepen. Krijg je na het maken van deze chutney de smaak van het inmaken te pakken? Maak dan ook eens deze pruimen chutney of zoetzure bietjes.

Voor het inmaken van groenten- en fruit gebruik ik meestal deze weckpotten met beugelsluiting. Die heb je in allerlei maten en vind ik er erg leuk uitzien. Maar je kan natuurlijk ook oude (jam) potjes ervoor gebruiken.

Mango chutney

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 pot
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 75 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 1 kruidnagel
  • cayennepeper naar smaak
  • 10 ml citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • theelepel zout

Instructies

1

Schil de mango en snijd in stukjes. (pit bewaren)

2

Snipper de ui en knoflook heel fijn.

3

Kook de mango stukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe.

4

Verwijder de mango pit.

5

Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 minuten.

6

Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en het zout.

7

Kook nog 10 minuten tot jam dikte in.

8

Doe het geheel in een schone, liefst uitgekookte pot. Sluit af met de deksel en zet direct op zijn kop.

9

Laat zo afkoelen alvorens je hem weer rechtop zet.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.