Geroosterde meiraap en bloemkool met basilicum hummus

Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven geserveerd met een frisse basilicum humus. Een heerlijke en gezonde veganistische maaltijd.

Geroosterde meiraap en bloemkool met basilicum humus

Geroosterde meiraap en bloemkool uit de oven geserveerd met een frisse basilicum humus. Een heerlijke en gezonde veganistische maaltijd.

Meirapen, meiraapjes of meiknolletjes

Meirapen kennen meerdere benamingen. Zoals de naam ook al doet vermoeden is het een typische voorjaarsgroente die verkrijgbaar is vanaf april / mei. Het zijn vaak hele schattige kleine knolletjes die prachtig wit met paars kleuren. Ze zijn zowel rauw als gekookt, geroosterd of gebakken erg lekker en hebben een licht pittige smaak. Een beetje vergelijkbaar met radijsjes. In dit recept van geroosterde meiraap is de meiraap samen met de bloemkool geroosterd in de oven en geserveerd met een basilicum humus. Een heerlijk gezond en vegan recept.

Basilicum humus

Bij de geroosterde meiraap met bloemkool maak je een heerlijke frisse tegenhanger in de vorm van een basilicum humus. Het recept van de basilicum humus vind je hier. Bijna het enige wat je hoeft te doen bij het maken van de basilicum humus is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Meiraap recepten

Wil je meer vegetarische recepten met meiraap proberen? Maak dan ook eens deze gevulde meirapen of deze meiraap salade.

Benodigde keukenmaterialen voor dit recept:
Ovenschaal
Koksmes
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geroosterde meiraap en bloemkool met basilicum humus

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 500 gram meiraap
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • zout
  • zie recept boven in de tekst voor de ingrediënten voor de basilicum humus.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de bloemkool en de meirapen.

3

Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes.

4

Snijd de meirapen door midden en daarna in parten.

5

Verdeel de bloemkool roosjes en de meiraap partjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote ovenschaal.

6

Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en zout.

7

Rooster in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten tot ze beetgaar zijn. Hussel elke 10 minuten de meirapen en bloemkool roosjes door elkaar.

8

Maak in de tussentijd de basilicum humus zoals beschreven in het recept wat je boven in de tekst vind.

9

Serveer de geroosterde meiraap en bloemkool met de basilicum humus.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.