Meiraap salade
Deze meiraap salade met komkommer, radijsjes, rozijnen en amandelen is een heerlijke rauwkost salade. Geschikt als vegetarische maaltijd salade of als bijgerecht.
Meirapen
Meirapen worden ook wel meiknolletjes of knolraap genoemd en zijn te herkennen aan hun vaak prachtige paarse roze schil. De meiraapjes zijn wat kleinere bolvormige knolletjes en zien er vaak erg schattig uit. Meiraap is een echte voorjaarsgroente die, de naam zegt het al, vaak geoogst kan worden in mei. Meiraap heeft rauw een wat scherpere radijsachtige smaak, heerlijk dus in een salade. Gekookt krijgt de meiraap een meer zoetige smaak. Zoals in dit recept van gevulde meiraap. Hier zijn de meirapen gegaard in de oven en daarna gevuld met een frisse couscoussalade.
Salade van de lente
Deze meiraap salade is door alle voorjaarsgroenten zoals komkommer, radijs, bladgroente en meiraap een typische lente salade. Door de wat pittige smaken van de meiraap en de radijs is het lekker deze te combineren met een wat zoetige dressing en de rozijnen. De amandelen zorgen juist voor een lekkere bite. Wat ook een heerlijke salade voor in de lente is, is deze salade met geroosterde groene asperges.
Meiraap snijden voor salade
Snijd de meirapen in heel dunne plakjes, dan smaken ze het lekkerste in deze meiraap salade. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de meiraap heel fijn met een scherp koksmes.
Benodigde keukenmaterialen voor meiraap salade
– Koekenpan
– Koksmes
– Citruspers
– Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)

Meiraap salade
Ingrediënten
- 2 stuks meirapen
- 1 stuk komkommer
- 100 gram gemengde blad sla
- 12 stuks radijsjes
- 80 gram rozijnen
- 50 gram amandelen
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel gember siroop
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel honing
Instructies
- Schil de meirapen en snijd ze in de keukenmachine of een mandoline in dunne plakjes.
- Was de komkommer en snijd deze ook in dunne plakjes.
- Verwijder de kontjes van de radijsjes, was ze en snijd ze ook in dunne plakjes.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
- Klop van de olijfolie, de limoensap, de gember siroop, de mosterd en de honing een dressing.
- Was zo nodig de sla.
- Meng de meiraap, de radijsjes, de komkommer en de sla samen in een platte sla schaal en besprenkel met de dressing.
- Bestrooi de meiraap salade als laatste met de gehakte amandelen en de rozijnen.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties