Krokante gepaneerde broccoli
Deze krokante gepaneerde broccoli uit de oven is heerlijk smaakvol en crunchy. Een heerlijk en verrassend vegetarisch broccoli recept.
Broccoli behoort tot de kruisbloemige familie, net als bloemkool, spruitjes en boerenkool. Broccoli is super gezond omdat het rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, kalium en vezels. Ook is het ontstekingsremmend en goed voor je spijsvertering. Broccoli wordt vaak gekookt of gestoomd gegeten. Op zich is daar niks mis mee, maar er zijn nog zoveel lekkere bereidingswijzen mogelijk. Maak er bijvoorbeeld krokante en gepaneerde broccoli uit de oven van. Paneer de broccoli met ei, oude kaas, chilisaus en panko en rooster ze gedurende 20 minuten in de oven. Een heerlijke en gezonde vega snack, borrelhap of bijgerecht.
Dip voor bij de broccoli nuggets
Bij krokante gepaneerde broccoli uit de oven hoort een lekkere dip. Zelf maak ik er altijd een ranchdressing zoals deze bij. Dit is een dip gemaakt van yoghurt, mosterd, mayonaise, knoflook en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met deze broccoli nuggets! Serveer de nuggets van broccoli samen met de dip op een mooie gezamenlijke hapjes schaal zoals deze en je hebt een verassend, gezond en lekker hapje als onderdeel van je borrel.
Vegetarische broccoli recepten
Naast het maken van deze krokante broccoli hapjes uit de oven of het klassieke stomen of koken van broccoli kan je nog meer heerlijke vegetarische recepten met broccoli maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze vegetarische broccoli curry met zoete aardappel en cashewnoten of deze vegan roergebakken broccoli met sperziebonen en champignons.
Benodigde keukenmaterialen voor krokante gepaneerde broccoli
– Kommetjes
– Koksmes
– Hapjesschaal
– Knoflookpers
Krokante gepaneerde broccoli
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli liefst een grote
- 3 stuks eieren
- 3 eetlepels chilisaus
- 1 teentje knoflook uitgeperst met knoflookpers
- 50 gram belegen geraspte kaas
- 100 gram panko
- 100 gram bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de broccoli en snijd in roosjes.
- Zet 3 platte bakjes klaar waarbij je in één bakje het bloem doet en in het tweede bakje de panko.
- Voor het derde bakje kluts je de eieren goed door elkaar, voeg je de geraspte kaas toe, pers je het teentje knoflook uit en voeg je de chilisaus en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Haal eerst een roosje broccoli door de bloem, haal daarna royaal door het ei en kaas mengsel en haal als laatste door de panko. Zorg dat alle lagen goed dekken. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Herhaal dit tot alle roosjes broccoli gepaneerd zijn.
- Rooster de krokante gepaneerde broccoli roosjes in gedurende 20 minuten in de oven.
- Serveer met een frisse saus, zoals bijvoorbeeld een yoghurt ranch dressing.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties