Spitskool wortel salade
Deze vegetarische spitskool wortel salade met rozijnen is heerlijk fris, knapperig en gezond. Een heerlijk koolsalade recept.
Deze spitskool wortel salade is een typische koolsalade, ook wel coleslaw genoemd. Dit is een populaire salade gemaakt van fijngesneden kool (kan van allerlei koolsoorten worden gemaakt) en andere ingrediënten, meestal met een romige dressing. In de Verenigde Staten is koolsalade zeer populair geworden en is het vaak te vinden als bijgerecht bij barbecues, picknicks of andere avondmaaltijden. De basis van koolsalade, bestaande uit fijngesneden kool en een dressing, kan variëren afhankelijk van de regio en wat je zelf lekker vind. Verschillende ingrediënten zoals uien, appels en rozijnen, kan je toevoegen als je daarvan houdt. Zelf varieer ik graag met verschillende koolsoorten, voeg ik vaak een wortel toe voor de smaak en kleur en vind ik rozijnen heerlijk in koolsalade. Een zoete twist in de verder hartige spitskool wortel salade.
Spitskool rauw eten
Spitskool kan heel goed rauw gegeten worden en is heel lekker in salades, zoals in deze spitskool wortel salade, vanwege zijn knapperige textuur en lichtzoete smaak. Houd er rekening mee dat rauwe spitskool van nature enigszins stevig is. Daarom is het belangrijk de kool heel dun te snijden, dan smaakt die het lekkerste rauw. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de spitskool heel dun met een scherp koksmes.
Spitskool wortel recept
Ben je na het eten van deze spitskool wortel salade op zoek naar meer spitskool wortel recepten? Probeer dan ook eens zelfgemaakte atjar van spitskool en wortel of deze vegetarische rendang van spitskool met zoetzure wortel.
Benodigde keukenmaterialen voor spitskool wortel salade
– Koksmes
– Citruspers
– Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)
Spitskool wortel salade
Ingrediënten
- 1/2 stuk spitskool
- 5 stuks kleine wortels of 2 grote wortels
- 4 eetlepels rozijnen
- 3 stengels bosui
- 10 gram krul peterselie
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel agavesiroop
Instructies
- Snijd de spitskool door midden en verwijder de harde kern. Je hebt maar een halve spitskool nodig.
- Snijd de spitskool met de mandoline of keukenmachine in heel dunne reepjes.
- Was de wortelen en snijd deze in heel dunne plakjes met een mandoline of keukenmachine.
- Meng de fijngesneden spitskool en wortel samen met de rozijnen in een grote kom.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg ook toe.
- Maak in een aparte kom de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de mosterd, de agavesiroop en de mayonaise samen te kloppen tot een dressing. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Giet de yoghurtdressing over de spitskool, wortel, bosui en rozijnen in de grote kom. Gebruik een lepel om alles goed door elkaar te mengen, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.
- Hak de peterselie fijn en verdeel over de salade.
- Serveer de spitskool wortel salade met rozijnen en yoghurtdressing als een verfrissend bijgerecht.
- Aan tafel!
Geen reacties