Pruimen cake
Een heerlijke zoet zure cake bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.
Pruimen
Zolang de pruimen nog in het seizoen zijn (juli tot en met september) ga ik gewoon door met pruimen recepten uitproberen. En als ze geslaagd zijn zien jullie de recepten natuurlijk hier verschijnen. Deze pruimen cake is net weer even wat anders dan een gebruikelijke cake. Ik heb namelijk kokosbloesemsuiker gebruikt als zoetmiddel in plaats van witte suiker. Kokosbloesemsuiker is een goede en gezondere vervanger van de witte suiker, omdat het weinig invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Je krijgt dus niet zo’n keiharde dip na het eten van deze cake. Daarnaast is hij ook niet zo mierzoet. Dat komt ook door de kokosbloesemsuiker, maar ook doordat ik iets minder suiker heb gebruikt. En omdat pruimen van zichzelf ook niet super zoet zijn, vind ik dit een heerlijk recept.
Keukenhulp bij het maken van cake met pruimen
Het recept van deze pruimen cake is ook niet heel moeilijk of langdradig. De belangrijkste keukenhulp die je nodig hebt is een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet!).
Pruimen recepten
Heb je na het maken van deze pruimen cake nog steeds pruimen over, maak de rest van de pruimen dan in door er deze pruimen chutney van te maken. Of bak nog een keer wat lekkers en maak deze pruimen appel flappen.
Benodigde keukenmaterialen voor pruimen cake gezond
– Mengkom
– Bolzeef
– Handmixer of keukenmachine
– Springvorm

Pruimen cake
Ingrediënten
- 190 gram kokosbloesemsuiker
- 180 gram boter
- 225 gram bloem
- 3 stuks eieren
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 18 stuks pruimen
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm in van ongeveer 26 cm doorsnede.
- Was de pruimen, ontpit ze en snijd doormidden. Zet apart.
- Klop de kokosbloesemsuiker samen met de boter luchtig met een mixer.
- Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder toe aan het boter mengsel.
- Voeg de daarna de eieren en het zout toe en mix goed door elkaar tot een luchtig beslag,
- Doe in de springvorm en verdeel de halve pruimen over het beslag met de snijkant naar boven.
- Bak de pruimen cake in ongeveer 45 minuten af. Test met een satéprikker of de cake goed gaar is.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties