Pruimen cake

pruimen cake, recept, seizoensfruit, makkelijk, gezond, kokosbloesemsuiker

Zolang de pruimen nog in het seizoen zijn (tot en met september) ga ik gewoon door met pruimen recepten uitproberen. En als ze geslaagd zijn zien jullie de recepten natuurlijk hier verschijnen. Deze pruimen cake is net weer even wat anders dan een gebruikelijke pruimen cake. Ik heb namelijk kokosbloesemsuiker gebruikt als zoetmiddel in plaats van witte suiker. Kokosbloesemsuiker is een goede en gezondere vervanger van de witte suiker, omdat het weinig invloed heeft op je bloedsuikerspiegel.  Je krijgt dus niet zo’n keiharde dip na het eten van deze cake. Daarnaast is deze pruimen cake niet zo mierzoet. Dat komt ook door de kokosbloesemsuiker, maar ook doordat ik iets minder suiker heb gebruikt dan gebruikelijk is. En omdat pruimen van zichzelf ook niet super zoet zijn, vind ik dit een heerlijke cake. En zoals je ziet lijkt het zelfs wel een pruimen taart, zo vrolijk ziet hij eruit.

Heb je na deze taart nog steeds pruimen over, maak de rest van de pruimen dan in door er deze pruimen chutney van te maken.

Pruimen cake

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 8 stukken
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 190 gram kokosbloesemsuiker
  • 180 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 18 pruimen
  • snufje zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een springvorm in van ongeveer 26 cm doorsnede.

3

Was de pruimen, ontpit ze en snijd doormidden. Zet apart.

4

Klop de kokosbloesemsuiker samen met de boter luchtig met een mixer.

5

Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder toe aan het boter mengsel.

6

Voeg de daarna de eieren en het zout toe en mix goed door elkaar tot een luchtig beslag,

7

Doe in de springvorm en verdeel de halve pruimen over het beslag met de snijkant naar boven.

8

Bak in ongeveer 45 minuten af. Test met een satéprikker of de cake goed gaar is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.