Pruimen cake

Een heerlijke zoet zure pruimen cake bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.

Pruimen cake

Een heerlijke zoet zure cake bomvol pruimen. Het ideale en makkelijke pruimen recept waar je veel pruimen in kunt verwerken.

Pruimen

Zolang de pruimen nog in het seizoen zijn (juli tot en met september) ga ik gewoon door met pruimen recepten uitproberen. En als ze geslaagd zijn zien jullie de recepten natuurlijk hier verschijnen. Deze pruimen cake is net weer even wat anders dan een gebruikelijke cake. Ik heb namelijk kokosbloesemsuiker gebruikt als zoetmiddel in plaats van witte suiker. Kokosbloesemsuiker is een goede en gezondere vervanger van de witte suiker, omdat het weinig invloed heeft op je bloedsuikerspiegel.  Je krijgt dus niet zo’n keiharde dip na het eten van deze cake. Daarnaast is hij ook niet zo mierzoet. Dat komt ook door de kokosbloesemsuiker, maar ook doordat ik iets minder suiker heb gebruikt. En omdat pruimen van zichzelf ook niet super zoet zijn, vind ik dit een heerlijk recept. En zoals je ziet lijkt het zelfs wel een pruimen taart, zo vrolijk ziet hij eruit.

Pruimen recepten

Heb je na het maken van deze cake nog steeds pruimen over, maak de rest van de pruimen dan in door er deze pruimen chutney van te maken. Of bak nog een keer wat lekkers en maak deze pruimen appel flappen.

Pruimen cake

By Anna Kaptein Serves: 8 stukken
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 190 gram kokosbloesemsuiker
  • 180 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 18 pruimen
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een springvorm in van ongeveer 26 cm doorsnede.

3

Was de pruimen, ontpit ze en snijd doormidden. Zet apart.

4

Klop de kokosbloesemsuiker samen met de boter luchtig met een mixer.

5

Zeef de bloem en voeg samen met het bakpoeder toe aan het boter mengsel.

6

Voeg de daarna de eieren en het zout toe en mix goed door elkaar tot een luchtig beslag,

7

Doe in de springvorm en verdeel de halve pruimen over het beslag met de snijkant naar boven.

8

Bak in ongeveer 45 minuten af. Test met een satéprikker of de cake goed gaar is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.