Pruimen plaattaart

pruimen plaattaart, pruimen, zondagbakdag, bakken, kokosbloesemsuiker, fruit, biologisch, recept, makkelijk, pruimen recept

Het is weer pruimentijd! En daarom ook tijd voor een pruimen recept. Ik ben gek op plaattaarten, dus vandaar dit recept voor een pruimen plaattaart. Super makkelijk en super lekker. Als je onverwachts gasten krijgt en je hebt niks in huis dan heb je heel snel deze heerlijke pruimen plaattaart gemaakt. En als je geen pruimen in huis hebt kun je ook ander fruit gebruiken. Bijvoorbeeld frambozen. Als de markt bijna over is kan je voor een paar euro heel veel vers fruit kopen. Hier maak ik dan graag jam van of een frambozen plaattaart.

 

Pruimen plaattaart

Serves: 6 - 8 stukken
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 500 gram rijpe pruimen
  • 150 gram mascarpone
  • 50 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de pruimen en snijd ze in vieren. Verwijder de pitten.

3

Vet een vierkante lage ovenschaal of taartvorm in (rond kan ook).

4

Verdeel de pruimenstukjes over de bodem van de schaal.

5

Klop in een kom de bloem ,mascarpone, melk, eieren, kokosbloesemsuiker en zout tot een luchtig beslag.

6

Schenk het beslag over de pruimen heen en bak in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.

7

Warm serveren is het aller lekkerste!

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Ellen
    2 augustus 2017 at 21:55

    De pruimenplaattaart is door 4 mensen gegeten. Compliment. Makkelijk. Niet zo veel ingrediënten. Op kamertemperatuur ook zeer smakelijk. Een aanrader.

    • Reageer
      Anna
      4 augustus 2017 at 15:30

      Leuk zeg:) ik denk dat ik hem van het weekend ook weer maak….ik heb nog pruimen over.

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.