Havermout pompoenpit crackers
Heb je ooit wel eens je eigen crackers gemaakt? Probeer het eens en maak deze heerlijke en super gezonde zelfgemaakte havermout pompoenpit crackers.
Zelf crackers maken klinkt heel ingewikkeld en komt niet snel in je op, maar is erg makkelijk en lekker. Dit recept voor havermout pompoenpit crackers is een van de vele variaties die je kunt maken. Je kunt er eigenlijk alles door doen wat je in huis hebt. Ik heb nu voor havermout pompoenpit crackers gekozen omdat ik gek ben op pompoenpitten en eigenlijk overal havermout doorheen doe. Als derde ingrediënt heb ik nog sesamzaadjes toegevoegd omdat die net nog wat extra smaak meegeven. Het voordeel van deze crackers is ook dat ze glutenvrij, veganistisch én koolhydraatarm zijn. Heerlijk met bijvoorbeeld hummus of kruidenroomkaas erop.
Kneden van het havermout pompoenpit deeg
Het kneden van het deeg voor de havermout pompoenpit crackers kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine.
Recepten met havermout
Ben je na het maken van deze havermout pompoenpit carkers op zoek naar meer recepten met havermout? Probeer dan ook eens deze boterkoek met havermout en appel of deze havermout scones.

Havermout pompoenpit crackers
Ingrediënten
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram havermout
- 2 eetlepels sesamzaad
- snufje zout
- 100 ml water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Voeg de pompoenpitten, havermout, sesamzaad en het zout samen in een kom en meng door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje het water toe. Wacht steeds 5 minuten totdat je weer een beetje water toevoegt. De havermout zuigt veel vocht op.
- Meng alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje water toe als het te droog is.
- Maak er een stevige bol van.
- Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg daar de bol op. Leg daar weer een vel bakpapier overheen en rol het met de deegroller goed uit tot een dunne plak.
- Verwijder het bovenste bakpapier en zet in zet midden van de oven.
- Bak in ongeveer 30 – 40 minuten tot de havermout pompoenpit crackers lichtbruin en knapperig zijn.
- Snijd het deeg als het nog warm is in langwerpige (cracker vormige) stukken.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Ellen Jiskoot
2 augustus 2017 at 19:59Hallo, lijkt me erg lekker deze pompoenpit-havermoutcrackers. Maar hoe lang moeten ze in de oven en op hoeveel graden? Graag je reactie. Dankjewel
Anna
2 augustus 2017 at 20:27Hoi Ellen, er was wat tekst weggevallen zag ik, ik heb het aangepast nu. Wel essentieel om te weten hoelang- en op hoeveel graden ze moeten 🙂