Havermout pompoenpit crackers

havermout pompoenpit crackers, crackers, gezond, havermout, pompoenpit, biologisch, gezond tussendoortje, tussendoortje, sesamzaad, recept, cracker maken, makkelijk, bakken, zondag bakdag

Zelf crackers maken klinkt heel ingewikkeld en komt niet snel in je op, maar is erg makkelijk en lekker. Dit recept voor havermout pompoenpit crackers is een van de vele variaties die je kunt maken. Je kunt er eigenlijk alles door doen wat je in huis hebt. Ik heb nu voor havermout pompoenpit crackers gekozen omdat ik gek ben op pompoenpitten en eigenlijk overal havermout doorheen doe. Als derde ingrediënt heb ik nog sesamzaadjes toegevoegd omdat die net nog wat extra smaak meegeven. Het voordeel van deze havermout pompoenpit crackers is ook dat ze glutenvrij, veganistisch én koolhydraatarm zijn. Heerlijk met bijvoorbeeld hummus of kruidenroomkaas erop.

Havermout pompoenpit crackers

Recept uitprinten
Porties: 6 crakers Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • snufje zout
  • 100 ml water

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Voeg de pompoenpitten, havermout, sesamzaad en het zout samen in een kom en meng door elkaar.

3

Voeg beetje bij beetje het water toe. Wacht steeds 5 minuten totdat je weer een beetje water toevoegt. De havermout zuigt veel vocht op.

4

Meng alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje water toe als het te droog is.

5

Maak er een stevige bol van.

6

Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg daar de bol op. Leg daar weer een vel bakpapier overheen en rol het met de deegroller goed uit tot een dunne plak.

7

Verwijder het bovenste bakpapier en zet in zet midden van de oven.

8

Bak in ongeveer 30 - 40 minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

9

Snijd het deeg als het nog warm is in langwerpige (crackerkvormige) stukken.

Misschien ook leuk om te maken

2 Reacties

  • Reply
    Ellen Jiskoot
    2 augustus 2017 at 19:59

    Hallo, lijkt me erg lekker deze pompoenpit-havermoutcrackers. Maar hoe lang moeten ze in de oven en op hoeveel graden? Graag je reactie. Dankjewel

  • Reply
    Anna
    2 augustus 2017 at 20:27

    Hoi Ellen, er was wat tekst weggevallen zag ik, ik heb het aangepast nu. Wel essentieel om te weten hoelang- en op hoeveel graden ze moeten 🙂

  • Plaats je reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.