3 x favoriete recepten met spitskool
Met mijn 3 x favoriete recepten met spitskool wil ik de spitskool in het zonnetje zetten! Spitskool is een kool die een zeer langdurig seizoen kent waardoor hij het grootste gedeelte van het jaar van Nederlandse bodem verkrijgbaar is. En de spitskool is een groente die mijn inziens wordt ondergewaardeerd en super veelzijdig is. Daarom deel ik mijn 3 x favoriete recepten met spitskool met jullie. Spitskool heeft spitse bladeren (vandaar de naam), heeft een zachtere smaak dan witte kool en is zowel rauw als gekookt, gestoofd of gebakken erg lekker. Spitskool is lichter verteerbaar dan andere koolsoorten en groeit doorgaans eg snel (binnen 6 weken).
Spitskool snijden voor deze vegetarische recepten
Voor al deze recepten geldt, dat het het lekkerste is als de spitschool heel dun gesneden is. Dit kun je doen met een heel scherp koksmes, maar het handigste en snelste doe je dit met een mandoline zoals deze.
Geen reacties