3 x favoriete recepten met spitskool

29 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 3 oktober 2022)
3 x favoriete recepten met spitskool. Zoals Oosterse spitskool stamppot, spitskoolkoekjes (of eigenlijk burgers) en kikkererwtenballetjes met spitskool (falafel). Heerlijke, vegetarische én gezonde recepten voor het avondeten.

3 x favoriete recepten met spitskool

Met mijn 3 x favoriete recepten met spitskool wil ik de spitskool in het zonnetje zetten! Spitskool is een kool die een zeer langdurig seizoen kent waardoor hij het grootste gedeelte van het jaar van Nederlandse bodem verkrijgbaar is. En de spitskool is een groente die mijn inziens wordt ondergewaardeerd en super veelzijdig is. Daarom deel ik mijn 3 x favoriete recepten met spitskool met jullie.  Spitskool heeft spitse bladeren (vandaar de naam), heeft een zachtere smaak dan witte kool en is zowel rauw als gekookt, gestoofd of gebakken erg lekker. Spitskool is lichter verteerbaar dan andere koolsoorten en groeit doorgaans eg snel (binnen 6 weken). 

Spitskool snijden voor deze vegetarische recepten

Voor al deze recepten geldt, dat het het lekkerste is als de spitschool heel dun gesneden is. Dit kun je doen met een heel scherp koksmes, maar het handigste en snelste doe je dit met een mandoline zoals deze

Mijn 3 favoriete recepten met spitskool zijn:

1. Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot

3 x favoriete recepten met spitskool IMG 9174
Een vegetarische en veganistische oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot. Een heel gezond en makkelijk recept. Heel voedzaam, gezond en vol met groenten. Ideale avondmaaltijd voor een doordeweekse koude of natte dag

2. Vegetarische rendang van spitskool

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.
De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

3. Spitskoolkoekjes (of eigenlijk burgers)

3 x favoriete recepten met spitskool thumbnail IMG 9699
Verrassend lekkere vegetarische spitskool koekjes, of eigenlijk spitskool burgers, van spitskool en aardappel.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.