Mie met garnalen en amsoi

Mie met garnalen en amsoi. Een super makkelijk, snel en gezond recept voor een eenpansgerecht. Een wok gerecht met een Aziatische twist.

Mie met garnalen en amsoi

Deze mie met garnalen en amsoi is een super lekker en snel eenpansgerecht met pit. Een gezond en makkelijk recept voor een doordeweekse dag.

Amsoi is een bladgroente met heel grote bladeren die veel in de Surinaamse keuken wordt gebruikt. Ik kook er ook graag mee. Amsoi is namelijk familie van de mosterdzaad (ook wel Indische mosterd genoemd) en daarom lekker pittig en bitter van smaak. Heerlijk om toe te voegen aan een roerbakschotel, maar ook geschikt om rauw in salades te eten. Amsoi is heel het jaar door van Nederlandse bodem te verkrijgen en zat deze week in het biologisch groentenpakket. In dit recept heb ik de amsoi met garnalen en mie op z’n Aziatisch roergebakken in de wok. Super makkelijk, gezond en snel.

Mie met garnalen en amsoi

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • Amsoi
  • 200 gr peultjes of sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 gr (wok) garnalen
  • 250 gr eiermie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 4 eetlepels sesamzaad

Instructions

1

Was de amsoi en snijd in grove repen.

2

Dep de garnalen droog met keukenpapier.

3

Zet een kleine pan met water op en breng aan de kook.

4

Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.

5

Pel de ui en snijd in grove stukken.

6

Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten.

7

Schil de gember en snijd in grove stukken.

8

Schil de knoflook.

9

Doe de knoflook, peper, gember en ui in de keukenmachine en hak het tot een grof mengsel.

10

Blancheer de peultjes 3 minuten in het kokende water.

11

Giet de peultjes af en laat ze afkoelen in ijswater of ijskoud water.

12

Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking.

13

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet apart.

14

Verhit een eetlepel sesamolie in de koekenpan en bak het knoflook mengsel 3 minuten op middelhoog vuur.

15

Voeg de garnalen, vissaus, sojasaus en de agavesiroop toe.

16

Roerbak de garnalen in 3 minuten op hoog vuur gaar.

17

Zet het vuur weer wat zachter en voeg de amsoi en paprika toe. Roerbak nog 3 minuten mee.

18

Voeg de mie toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng indien nodig nog extra op smaak met peper of zout.

19

Verdeel over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

20

Snijd de limoen in partjes en serveer deze erbij.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.