Pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum

Niks lekkerder dan zelfgemaakte pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum. Met zelfgemaakte pizzabodem. Een heerlijke vegetarisch pizza recept.

Pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum

Niks lekkerder dan zelfgemaakte pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum. Met zelfgemaakte pizzabodem. Een heerlijke vegetarisch pizza recept.

Pizza van bodem tot topping zelf maken is best even een klusje. Maar wel heel erg leuk om te doen. Zeker als je er de tijd voor neemt, bijvoorbeeld op een zaterdagavond. Als je je echt wilt uitsloven kun je er ook nog voor kiezen de tomaten passata zelf te maken. Als je veel vrienden of familie over de vloer hebt kun je er voor zorgen dat je meerdere toppings maakt, zodat je meerdere pizza soorten kan maken. Het recept voor het deeg verdubbel je gewoon en voor andere lekkere pizza toppings kun je kijken bij dit recept van courgette pizza met ansjovis of dit recept van pizza met verse vijgen, gorgonzola en gekarameliseerde ui.

Gegrilde aubergines

De aubergines op deze pizza zijn van te voren al gemarineerd en gegrild. Dit geeft een heerlijke smaak mee aan de aubergine en de pizza. Je kunt de aubergines heel goed grillen in een gewone grillpan. Hou je nou ook erg van barbecueën dan is het erg leuk de aubergines te grillen op de barbecue. Vervolgens zijn er ook echte pizzastenen zoals deze te koop voor op de barbecue, waardoor je de hele pizza op de barbecue kan bereiden. Is het nou onverwacht slecht weer? Dan kun je deze pizzasteen ook gebruiken in de oven. Zorg dat de steen van te voren goed heet is voordat je de pizza met gegrilde aubergine gaat bakken. Zo krijg je de meest knapperige pizza.

*Dit artikel bevat een affiliate link.

Pizza met gegrilde aubergine, geitenkaas en basilicum

By Anna Kaptein Serves: 2 grote pizza's
Prep Time: 2 uur 45 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 3 uur

Ingredients

  • 250 gr type 00 bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • flinke theelepel gedroogde gist
  • theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • 500 gram passata die pomodoro
  • 2 aubergines
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 10 gram verse basilicum
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Instructions

1

Meng de bloem en het zout in een beslagkom goed door elkaar.

2

Los het gist en de suiker met een beetje van het water op.

3

Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gistoplossing in.

4

Meng vanuit dat kuiltje de gist langzaam met wat bloem.

5

Voeg 2 eetlepels van de olijfolie toe en meng langzaam vanuit het midden verder.

6

Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe en meng verder vanuit het midden totdat het één geheel wordt.

7

Kneed het deeg goed en zorg dat het een gladde egale bal wordt die een heel klein beetje plakt en zacht aanvoelt. Als hij nog heel erg plakt, voeg een klein beetje bloem toe. Wanneer hij juist te droog is, voeg een klein beetje water toe.

8

Zet afgedekt in een kom op een warme plek om 2 uur te rijzen.

9

Snijd ondertussen de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm.

10

Bestrooi alle plakken met royaal zout en laat dit ongeveer 20 minuten intrekken.

11

Maak ondertussen van de overgebleven 2 eetlepels olijfolie en de uitgeperste knoflook een marinade.

12

Verwarm een grillpan of grillplaat (of de BBQ) tot deze goed heet is.

13

Veeg al het zout en het vocht met een keukenpapiertjes van de aubergine plakken af.

14

Bestrijk vervolgens de aubergine plakken aan beide kanten met de olijfolie marinade en gril deze op de grillplaat of BBQ tot je mooie bruine grill strepen ziet.

15

Verwarm je oven voor op 230 graden.

16

Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne grote pizza’s of 4 kleinere pizza's en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

17

Breng de passata op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.

18

Schep een ruime eetlepel passata op het uitgerolde deeg en verdeel met de bolle kant van de lepel over de pizza.

19

Verdeel vervolgens de plakken gegrilde aubergine over de pizza's.

20

Verkruimel de geitenkaas over de pizza's heen.

21

Bak de pizza's in het midden van de oven ongeveer 12 - 15 minuutjes tot ze mooi krokant zijn.

22

Scheur tot slot de basilicum en verdeel over de pizza's met gegrilde aubergine en geitenkaas en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.