Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

14 april 2022 (Laatst bijgewerkt: 21 april 2023)
Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.

Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de site van Andrea Janssen, bij Andrea Janssen. Een heerlijke foodblog met een gigantische database vol lekkere recepten. Vrijwel voor elke gelegenheid kun je hier iets lekkers vinden, geïllustreerd met prachtige foto’s. Want naast hobbykok is Andrea fotograaf, een perfecte combinatie. Ik koos haar recept van spaghetti met asperges, ham en gepocheerd ei en gaf hier mijn eigen draai aan. In plaats van witte asperges gebruikte ik de fantastische groene asperges die ik roosterde in de oven. De ham blokjes werden vervangen door krokant gebakken spekjes en de spaghetti werd tagliatelle. Het gepocheerde ei maakt het gerecht helemaal af. Als je het zachte gepocheerde ei opensnijd druipt het ei geel door je pasta heen, wat een zorgt voor een heerlijke smeuïgheid.

Groene asperges schillen voor door de pasta?

Groene asperges hoef je meestal niet te schillen voordat je ze gaat bereiden. Het is juist vaak zonde als je dit wel doet, omdat dan een groot gedeelte van de groene asperges verloren gaat. Als de groene asperges vers en mooi dun zijn is het alleen nodig de onderkanten eraf te snijden met een scherp mes zoals deze. Zijn de asperges al wat ouder of erg dik? Schil de groene asperges dan een kleine beetje (vooral aan de onderkanten) met een dunschiller zoals deze.

Meer recepten met groene asperges

De groene asperges zijn wellicht iets minder bekend dan de klassieke witte, maar zeker niet minder lekker. Naast deze heerlijke pasta met groene asperges en gepocheerd ei zijn er nog meer lekkere recepten mee te maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze salade met geroosterde groene asperges of deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas.

Recept instructie voor pasta met groene asperges

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de pasta met groene asperges en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.

Pasta met groene asperges en gepocheerd ei

Anna Kaptein
Een heerlijk en verrassend pasta recept, deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei. Met geroosterde groene asperges, uitgebakken spekjes en een heerlijk zacht gepocheerd ei.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram groene asperges
  • 200 gram biologische spekjes
  • 250 gram tagliatelle
  • citroenrasp van de schil van een halve bio citroen
  • 3 stuks eieren
  • 1 teentje knoflook uitgeperst met de knoflookpers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml azijn
  • 900 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af.
  • Maak een marinade van het citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie , peper en zout en het uitgeperste knoflooktentje.
  • Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de marinade.
  • Rooster de asperges in 15 – 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
  • Zet een kleine pan met het water en de azijn op en breng aan de kook. Zet het vuur gelijk uit als het water kookt.
  • Breek een ei in een soeplepel en laat voorzichtig in het water zakken.
  • Laat het ei 4 minuten pocheren. Haal daarna het ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water en doe in een bakje met koud water.
  • Breng het water weer opnieuw aan de kook en herhaal het proces met de rest van de eieren.
  • Bak de spekjes uit totdat ze lekker krokant zijn.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snijd de geroosterde groene asperges in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Warm de gepocheerde eieren 1 minuut op in een bakje met warm water uit de kraan.
  • Meng de geroosterde asperges, 1 eetlepel olijfolie en de uitgebakken spekjes door de tagliatelle.
  • Verdeel de pasta met groene asperges over de borden.
  • Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water en dep droog met een keukenpapiertje en leg bovenop de pasta met groene asperges.
  • Breng de pasta met groene asperges op smaak met een snufje zout en en peper en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.