Hartige pompoen muffins

Een gezond én lekker tussendoortje, dat zijn deze vegetarische hartige pompoen muffins. Gemaakt van havermout, pompoen, ei en belegen kaas.

Hartige pompoen muffins

Een gezond én lekker tussendoortje, dat zijn deze vegetarische hartige pompoen muffins. Gemaakt van havermout, pompoen, ei en belegen kaas.

Bij muffins denk je wellicht als eerste aan zoete, kleurrijke en vaak suikerrijke cakejes. Dat is ook meestal zo. Maar wist je dat je ook heerlijke hartige muffins kunt maken? Hier komt uiteraard geen suiker aan te pas. In deze hartige pompoen muffins zit een halve kilo aan groenten (pompoen!), havermout en belegen kaas voor de extra hartigheid en pit. Een super lekker en gezond tussendoortje. Gezond omdat er veel groenten inzitten, gezond omdat er totaal geen suiker aan te pas komt en gezond omdat havermout de basis is. Een ideale manier om tussen je maaltijden toch wat extra groenten binnen te krijgen.

Voorraad hartige pompoen muffins maken

Ik vries vaak enkele hartige pompoen muffins in voor als ik het druk heb. Zo heb ik altijd een voorraadje gezonde tussendoortjes liggen. Als je deze muffins met pompoen gaat invriezen, doe dit dan per stuk. Zo hoef je niet alle muffins gelijktijdig te ontdooien als je er maar één nodig hebt. De pompoen muffins heb ik gemaakt in papieren cake vormpjes zoals deze. Vervolgens heb ik ze in een muffinvorm zoals deze gezet, zodat ze niet konden uitzakken. Door ze te bakken in papieren muffin vormpjes is het helemaal makkelijk om ze los in te vriezen.

Recepten met havermout

Ben je na het maken van deze hartige pompoen muffins op zoek naar meer recepten met havermout? Probeer dan ook eens deze havermout scones of deze havermoutkoekjes met cranberries.

Benodigde keukenmaterialen voor muffins met pompoen

Mengkom
Keukenmachine
Garde
muffinvorm
Papieren muffin vormpjes
Spatel
Rasp

Een gezond én lekker tussendoortje, dat zijn deze vegetarische hartige pompoen muffins. Gemaakt van havermout, pompoen, ei en belegen kaas.

Hartige pompoen muffins

Anna Kaptein
Een gezond én lekker tussendoortje, dat zijn deze vegetarische hartige pompoen muffins. Gemaakt van havermout, pompoen, ei en belegen kaas.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Tussendoortje
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoen
  • 150 gram havermout
  • 3 stuks eieren
  • 1 scheutje amandel-kokos melk
  • 1 mespunt zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
  • Doe de kleine stukjes pompoen in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met de chilivlokken.
  • Rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot hij zacht is. Schep halverwege om.
  • Laat de pompoen daarna afkoelen.
  • Doe de pompoen stukjes en de havermout in een keukenmachine maal deze fijn.
  • Meng vervolgens ook de eieren met een snufje zout erdoor. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.
  • Haal het beslag uit de keukenmachine en spatel de helft van de geraspte belegen kaas erdoor.
  • Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffin vormpjes en verdeel het beslag hierover. Bestrooi de muffins als laatste met de overgebleven kaas en de zonnebloempitten.
  • Bak de hartige pompoen muffins in ongeveer 25 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Een gezond én lekker tussendoortje, dat zijn deze vegetarische hartige pompoen muffins. Gemaakt van havermout, pompoen, ei en belegen kaas.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.