Paprikasaus zelf maken
Paprikasaus zelf maken, het is een fluitje van een cent. Een heerlijke zoetige en fluweelzachte saus van verse geroosterde paprika’s.
Paprikasaus zelf maken is echt de moeite waard. Het is makkelijk, snel en echt heel erg lekker. Daarnaast heeft deze paprikasaus ook een prachtige rood roze kleur. Deze paprikasaus maak je door de paprika’s samen te roosteren, of eigenlijk te blakeren in de oven. Dit doe je samen met de ui en knoflook. Daarna verwijder je de schil en de zaden van de paprika’s. Door de schil van de paprika’s te verwijderen wordt je saus super zacht.
Paprikasaus pureren
Een van de laatste stappen van het zelf maken van je paprikasaus is het pureren van je saus. Dit doe je het gemakkelijkste met een staafmixer zoals deze of in een keukenmachine zoals deze. Doordat je vooraf al de schillen van de paprika’s hebt verwijderd na het roosteren, is de saus na het puren al fluweelzacht. Daardoor hoef je hem niet meer te zeven. Als laatste voeg je nog de roomkaas toe. Wil je liever een vegan saus? Dan kan je deze stap overslaan.
Paprikasaus serveren
De zelfgemaakte paprikasaus kun je heel goed van te voren al maken en pas later eten of gebruiken. De saus is zowel warm als koud erg lekker. Als je hem al eerder hebt gemaakt hoef je hem alleen nog maar op te warmen. Doe dit in een steelpan op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Als de paprikasaus warm genoeg is kan je hem gelijk op het bord serveren, of in een mooie sauskannetje zoals deze.
Meer vegetarische recepten met paprika
Ben je na het zelf maken van deze vegetarische paprikasaus op zoek naar meer vegetarische recepten met paprika? Probeer dan ook eens deze gevulde paprika’s met aardappel en witlof of deze vegetarische spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.
Benodigde keukenmaterialen voor zelfgemaakte paprikasaus
– Ovenschaal
– Plastic folie
– Staafmixer of
– keukenmachine

Paprikasaus zelf maken
Ingrediënten
- 2 stuks rode paprika's
- 2 stuks zoete punt paprika's
- 1 teentje knoflook
- 1/2 stuk rode ui
- 2 eetlepels roomkaas
Instructies
- Was de paprika's en droog ze af.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pak een ruime ovenschaal en leg daar de paprika's in. Voeg ook de halve rode ui toe zonder schil.
- Schil het teentje knoflook en verpak het teentje in een stukje aluminiumfolie. leg ook in de ovenschaal.
- Besprenkel alles met olijfolie.
- Rooster de paprika's samen met de ui en knolfook 15 minuten in de oven.
- Verwijder nu heel voorzichtig de schil van de paprika's en de zaadlijsten.
- Haal ook de knoflook uit het folie en snij de ui in grove stukken.
- Pureer de paprika's, de ui en de knoflook met en staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Breng de paprikasaus op smaak met zout en peper.
- Voeg als laatste de roomkaas toe voor een iets romigere saus. Wil je liever een vegan saus? Dan kan je dit prima achterwege laten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties