Vegan pasta venkel met kappertjes
Venkel door de pasta? Jazeker! Deze vegan pasta venkel met kappertjes is een echte aanrader. Dit vegan pasta recept is snel, gezond en smaakvol.
Pasta met venkel klinkt wellicht niet helemaal als een logische of lekkere combinatie. Maar niets is minder waar. Door de venkel heel dun te snijden en samen met de rode ui en de knoflook kort te bakken en daarna te stoven in de kookroom (vegan uiteraard) wordt de venkel perfect zacht en smaakvol. De zoetige venkel smaak is daarnaast heel lekker met de zoutige kappertjes.
Pasta gemaakt van erwten
In dit recept van vegan pasta venkel heb ik geen gewone pasta gebruikt, maar pasta gemaakt van erwten. Dit zorgt niet alleen voor een mooie groene kleur, maar is ook een stuk gezonder dan ‘normale’ pasta. Omdat erwten nou eenmaal gezonder zijn dan tarwe. Deze pasta gemaakt van erwten bevat namelijk twee keer zoveel eiwitten en twee keer zoveel vezels als pasta gemaakt van tarwe. Laat dat nou precies twee ingrediënten zijn die ons lichaam zo hard nodig heeft. Kan je nog geen erwten pasta vinden bij jou in de buurt? Gebruik dan volkoren fusilli als pasta soort.
Venkel snijden voor de pasta
Voor de plantaardige venkelsaus van dit pasta recept is het lekkerste als je de venkel in dunne plakjes of schijfjes snijd. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de venkel heel fijn met een scherp koksmes.
Veganistische venkel recepten
Ben je na het maken van deze vegan pasta venkel met kappertjes op zoek naar meer vegan recepten met venkel? Probeer dan ook eens deze vegan ceviche van venkel of deze venkelsalade met sinaasappel en komkommer.
Benodigde keukenmaterialen voor vegan pasta venkel
– Koekenpan
– Knoflookpers
– Koksmes
– Pasta pan
– Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)
Vegan pasta venkel met kappertjes
Ingrediënten
- 3 stuks knolvenkels
- 1 stuk rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk rode peper
- 300 gram erwten fusilli of gewone fusilli
- 50 gram kappertjes
- 125 ml vegan kookroom
Instructies
- Was de venkelknollen en snijd ze met de mandoline of keukenmachine in dunne plakken.
- Snipper de ui en de knoflook en verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij d in kleine stukjes.
- Zet een ruime koekenpan met hoge rand en een scheut olijfolie op middelhoog vuur op.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuutjes aan.
- Voeg daarna ook de venkel toe.
- Bak de venkel ongeveer 5 minuutjes mee terwijl je regelmatig omschept.
- Voeg na 5 minuten de vegan kookroom toe en stoof de venkel nog 5 minuten terwijl je regelmatig omschept.
- Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kappertjes toe aan de venkel saus.
- Giet de pasta af en voeg ook toe aan de venkel saus. Breng de venkel saus op smaak met een snufje zout.
- Zet het vuur uit en serveer de vegan pasta venkel met kappertjes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Susanne
26 september 2023 at 18:15Heerlijke maaltijd! Echt smullen!
Voor de (extra) voedzaamheid heb ik er wat diepvriestuinerwten aan toegevoegd, maar voor de smaak is dat niet nodig.
Anna
27 september 2023 at 15:03Hoi Susanne,
Wat fijn om te horen! En goed idee nog van de erwtjes!
groetjes Anna