Recept snijbiet wokken: met boterbonenpuree en gezouten noten
Hierbij een heerlijk veganistisch recept voor snijbiet wokken, geserveerd met een zachte boterbonenpuree en geroosterde en gezouten noten. Een makkelijk, snel en gezond plantaardig hoofdgerecht.
Snijbiet wokken is een heerlijke en makkelijk manier om snijbiet klaar te maken. Maar alleen gewokte snijbiet is wat saai en niet genoeg als maaltijd. Daarom heb ik er een puree bij gemaakt. Dit keer geen klassieke aardappelpuree, maar een puree van boterbonen. Verrassend lekker en erg gezond. De puree maak je makkelijk wat smeuïger door wat water toe te voegen. Als krokante topping van de gewokte snijbiet met boterbonenpuree rooster je gemengde en gezouten noten die je grof hakt.
In totaal kost deze maaltijd je niet meer dan 20 minuten om te maken. Een snelle, gezonde, vegan en bovenal lekkere maaltijd.
Snijbiet wokken
Snijbiet is een bladgroente die heel geschikt is om te wokken. Gebruik hiervoor bij voorkeur een gietijzeren wok zoals deze. Het behoud op deze manier goed zijn smaak en kleur en is ook zo klaar. Je kunt snijbiet qua bereiding goed vergelijken met spinazie, alleen is het blad vaak wat steviger en de smaak wat bitterder. Soms zijn de stelen van snijbiet erg dik, pluk dan het blad van de steel en snijd de steel apart in kleine stukjes. Zo kan je alle snijbiet tegelijkertijd wokken en is het gelijkmatig gaar.
Vegetarische recepten met snijbiet
Ben je na het maken van dit snijbiet recept uit de wok op zoek naar meer vegetarische recepten met snijbiet? Probeer dan ook eens deze lasagne met snijbiet en doperwten of deze plaattaart met snijbiet, geitenkaas en hazelnoten.
Benodigde keukenmaterialen voor roergebakken snijbiet
– Koekenpan
– Wok
– Vergiet
– Koksmes
– Keukenmachine (dit is mijn favoriet!)
Recept snijbiet wokken: met boterbonenpuree en gezouten noten
Ingrediënten
- 500 gram boterbonen
- 350 gram snijbiet
- 50 gram gemengde gezouten noten
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel agavesiroop
- 1 stuk ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 glaasje water
Instructies
- Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof.
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Was de snijbiet en snijd de snijbiet in grove repen.
- Zet een wok met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes.
- Voeg de gesneden snijbiet toe en wok deze op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Zet daarna gelijk het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de bonen af en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook het citroensap, de chilivlokken en de agavesiroop toe. Meng de boterbonen tot een gladde puree.
- Voeg ook een half glaasje water toe om de puree wat smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de puree kort in een pan totdat hij helemaal warm is.
- Serveer de boterbonen puree op een groot bord. Verdeel daar overheen de gewokte snijbiet en bestrooi met de noten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties