Vegetarische hoofdgerechten

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel. Een heerlijk en gezond rijstgerecht waarin je lekker veel groenten kunt verwerken.

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

Deze vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel is een heerlijk variatie op de klassieke nasi. Door de vele groenten zoals de spruiten, witte kool en wortel is het een gezond gerecht met veel smaak.

Nasi maak ik regelmatig als ik veel groenten over heb die ik graag wil verwerken in een makkelijk en gezond gerecht. Zo op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat deze vegetarische nasi boordevol groenten zit. Dit komt mede doordat je de witte kool na bereiding minder goed terug ziet. Maar als je de ingrediënten lijst ziet weet je hoeveel groenten er doorheen zitten. Hierdoor is deze gezonde nasi ook de ideale manier om kinderen hun groenten te laten eten.

Op zoek naar meer vegetarische recepten voor het avondeten?

Probeer dan ook eens deze heerlijke vegetarische ovenschotel met pastinaak en linzen.

Vegetarische nasi met spruiten, witte kool en wortel

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 5 wortels
  • 1 witte kool
  • 350 gram spruiten
  • 400 gram rijst
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 cm geschilde gember
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels soja saus
  • 1 zak cassave chips

Instructions

1

Zet een pan met water en een snufje zout op het vuur en beng aan de kook.

2

Verwijder de kontjes van de spuitjes en het buitenste blaadje.

3

Blancheer de spruiten 5 minuten in het kokende water. Haal de spruiten na 5 minuten uit het water en spoel af met koud water. Zet tot gebruik apart.

4

Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.

5

Blancheer de wortel plakjes ook in het kokende water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel ook af met koud water. Zet tot gebruik apart.

6

Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

7

Zet een wok met 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.

8

Snijd de peper in tweeën en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne reepjes.

9

Schil de ui en snipper hem fijn.

10

Schil de gember en hak heel fijn.

11

Doe de gesneden peper, gember en ui in de wok en fruit aan. Roer regelmatig.

12

Pers de knoflook in de knoflook pers en voeg ook toe.

13

Snijd witte kool in heel dunne reepjes en voeg toe.

14

Roerbak de witte kool 5 - 7 minuten terwijl je regelmatig roert.

15

Voeg vervolgens ook de spruiten en de wortel toe en roerbak alles gezamenlijk nog 5 minuten terwijl je regelmatig roert.

16

Doe de eetlepels ketjap en sojasaus in de wok en roer door.

17

Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer alles weer goed door.

18

Breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper en serveer met de cassave chips.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.