De combinatie van linzen en wortel vind ik erg lekker. In welk gerecht met linzen je deze combinatie ook gebruikt, alleen de kleur al ziet er super uit. Wat ik ook zo fijn vind aan linzensoep met wortel is dat het echt een goede maaltijd soep is. Dit recept van Barry en Vivian vind ik dan ook een fijn gerecht voor een doordeweekse dag. Makkelijk, snel klaar, gezond, vegetarisch én veganistisch. Door de linzen is de soep heel voedzaam en gevuld. Ik kook eigenlijk heel vaak met wortels, omdat ze bij veel dingen lekker zijn. En omdat ze voor mij nog een persoonlijk voordeel hebben. Ik vind namelijk van mijzelf dat ik te weinig rauwkost eet. Maar als ik met wortels ga koken maak ik altijd twee keer zoveel wortel klaar. De ene helft voor in het gerecht en de andere helft heb ik al op voordat het eten klaar is. Zo kom ik toch nog aan voldoende rauwkost én groenten op een dag.
Op zoek naar meer kleurrijke en gezonde soep inspiratie? Probeer dan ook eens deze heerlijke groene groentensoep.
Linzensoep met wortel
Ingredients
- 600 gr wortel
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 2 el olijfolie
- een snufje chilivlokken
- 140 gr rode linzen
- 1 l groentebouillon
- zout en peper
Instructions
Schil de wortel en snijd in stukken.
Zet een ruime pan op het vuur.
Kneus de komijnzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel.
Bak de specerijen en de chilivlokken in de pan tot ze beginnen te poppen.
Voeg dan de olijfolie, wortel, linzen en bouillon toe.
Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn.
Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte is bereikt.
Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt.
Breng op smaak met zout en peper
Serveer met yoghurt, koriander of peterselie, (Turks) brood en partjes citroen.
Geen reacties