Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

De koolrabi en zomerpostelein zaten beide in het groentepakket en zijn groenten die je niet zo heel vaak tegenkomt. Des te leuker om er een frisse salade van koolrabi en zomerpostelein van te maken en uit te zoeken wat het precies is. De koolrabi is een vrij kleine knol die net boven de grond groeit en kan rauw of gekookt gegeten worden. Zelf vind ik rauw het lekkerst omdat het een heel frisse en knapperige smaak heeft.

De zomerpostelein is een groente die je in veel varianten hebt (bijvoorbeeld winterpostelein) en die ook regelmatig in de natuur groeit. Deze postelein heeft een hele geneeskrachtige werking bij verschillende aandoeningen en wordt dus ook nog vaak als medicijn gebruikt bij alternatieve geneeswijzen. De zomerpostelein bevat veel vitamine E en omega 3 en de koolrabi vitamine B, C en kalium.

Kortom, een goede frisse salade van koolrabi en zomerpostelein om na het weekend de week weer extra gezond te beginnen!

Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

Recept uitprinten
Porties: 4 personen Kooktijd: 30 minuten

Ingredients

  • 1 grote koolrabi
  • 1 komkommer
  • 5 bospeentjes
  • zakje zomerpostelein
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • sesamzaadjes

Instructies

1

Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met peper en een beetje zout.

2

Rooster de sesamzaadjes en laat afkoelen.

3

Schil de koolrabi en rasp deze in een slaschaal. Was de komkommer en schaaf in dunne plakjes met de kaasschaaf en snijdt de wortel in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe beide in de slaschaal.

4

Voeg de rozijnen ook toe.

5

Meng alles goed door elkaar en voeg zoveel dressing toe als dat je lekker lijkt.

6

Was de zomerpostelein en garneer de salade met de zomerpostelein en de sesamzaadjes.

Notes

Lekker te combineren met bijvoorbeeld zelfgebakken brood of een laatste BBQ van het jaar. Eetsmakelijk!

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.