Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

De koolrabi en zomer postelein zaten beide in het groentepakket en zijn groenten die je gelukkig weer steeds vaker tegenkomt. Deze frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is een heerlijke combinatie die ik maakte voor bij de BBQ. Koolrabi is een vrij kleine knol die net boven de grond groeit en rauw of gekookt gegeten kan worden. Zelf vind ik koolrabi rauw het lekkerst omdat hij een heel frisse en knapperige smaak heeft.

De zomerpostelein is een groente die je in veel varianten hebt (bijvoorbeeld winterpostelein) en die regelmatig ook in de natuur groeit. Deze postelein schijnt een hele geneeskrachtige werking te hebben en wordt daarom vaak als medicijn gebruikt bij alternatieve geneeswijzen. De postelein bevat veel vitamine E en omega 3 en de koolrabi vitamine B, C en kalium.

Kortom, naast dat het een heerlijke frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is, ben je ook nog eens heel gezond bezig.

Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein

Hoeveelheid: 4 personen
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 1 komkommer
  • 5 bospeentjes
  • zakje zomerpostelein
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • sesamzaadjes

Instructies

1

Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met peper en een beetje zout.

2

Rooster de sesamzaadjes en laat afkoelen.

3

Schil de koolrabi en rasp deze in een slaschaal. Was de komkommer en schaaf in dunne plakjes met de kaasschaaf en snijdt de wortel in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe beide in de slaschaal.

4

Voeg de rozijnen ook toe.

5

Meng alles goed door elkaar en voeg zoveel dressing toe als dat je lekker lijkt.

6

Was de zomerpostelein en garneer de salade met de zomerpostelein en de sesamzaadjes.

Opmerkingen

Lekker te combineren met bijvoorbeeld zelfgebakken brood of een laatste BBQ van het jaar. Eetsmakelijk!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.