Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein
Dit recept van frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is gezond, lekker en makkelijk. Heerlijk bij de bbq. Gebruik in de winter de winterpostelein.
Koolrabi
De koolrabi en zomer postelein zaten beide in het groentepakket en zijn groenten die je gelukkig weer steeds vaker tegenkomt. Deze frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is een heerlijke combinatie die ik maakte voor bij de BBQ. Koolrabi is een vrij kleine knol die net boven de grond groeit en rauw of gekookt gegeten kan worden. Zelf vind ik koolrabi rauw het lekkerst omdat hij een heel frisse en knapperige smaak heeft.
Wat is zomerpostelein voor groente?
De zomerpostelein is een groente die je in veel varianten hebt (bijvoorbeeld ook winterpostelein) en die regelmatig in de natuur groeit. Deze postelein schijnt een hele geneeskrachtige werking te hebben en wordt daarom vaak als medicijn gebruikt bij alternatieve geneeswijzen. De postelein bevat veel vitamine E en omega 3 en de koolrabi vitamine B, C en kalium.
Kortom, naast dat het een heerlijke frisse salade van koolrabi en zomerpostelein is, ben je ook nog eens heel gezond bezig.
Op zoek naar meer salade inspiratie? Probeer ook eens deze venkelsalade met appel, geitenkaas en olijven.
Raspen van de koolrabi
Zowel de koolrabi als de komkommer in deze salade van koolrabi en zomerpostelein moeten geraspt worden. Best even een klusje, zeker als je het met een handrasp doet. Een snellere manier van raspen is als je hiervoor een keukenmachine zoals deze gebruikt of een mandoline met meerdere opties zoals deze.
Benodigde keukenmaterialen voor salade van koolrabi en zomerpostelein
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Rasp of mandoline
Frisse salade van koolrabi en zomerpostelein
Ingrediënten
- 1 stuk grote koolrabi
- 1 stuk komkommer
- 5 stuks bospeentjes
- 1 zakje zomerpostelein (ongeveer 75 gram)
- 100 gram rozijnen
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel agave siroop
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- sesamzaadjes
Instructies
- Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Schil de koolrabi en rasp deze in een slaschaal. Was de komkommer en schaaf in dunne plakjes met de kaasschaaf of mandoline en snijdt de wortel in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe beide in de slaschaal.
- Voeg de rozijnen ook toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg zoveel dressing toe als dat je lekker lijkt.
- Was de zomerpostelein en garneer de salade met de zomerpostelein en de sesamzaadjes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties