Hartige granola met geitenkaas

22 februari 2023
Hartige granola met zachte geitenkaas, havermout, sesamzaad, amandelen en walnoten. Een heerlijk recept om je gerechten meer crunch te geven.

Hartige granola met geitenkaas

Een hartige granola met geitenkaas gemaakt van havermout, pijnboompitten, sesamzaad, amandelen, walnoten en zachte geitenkaas. Heerlijk als crunchy toevoeging aan verschillende hartige gerechten of soep.

Een hartige granola is een perfecte smaakmaker die gelijk ook zorgt voor wat extra crunch. Deze granola heeft zijn hartige smaak te danken aan de zachte geitenkaas die erdoor zit. Tegelijkertijd zorgt de geitenkaas ook ervoor dat de hartige granola goed aan elkaar plakt voordat hij de oven in gaat. De sojasaus en chilivlokken zorgen nog net voor een beetje extra pit waardoor je de perfecte hartige granola met geitenkaas krijgt.

Hartige granola mixen met de geitenkaas

Zelf vind ik het het lekkerste om verschillende zaden en noten te mengen in een hartige granola. Heb je nou niet alle ingrediënten voor dit recept in huis? Varieer je er dan gerust op los met wat je nog wel in huis hebt qua zaden en noten en zorg alleen dat de hoeveelheid ongeveer gelijk is. Vervolgens heb je wel echt een keukenmachine zoals deze of een staafmixer met hakmolen zoals deze nodig om de granola te mixen en iets fijner te snijden. Doe dit heel kort zodat je nog wel stukjes noot terug ziet in je hartige granola met geitenkaas.

Vegetarische recepten met geitenkaas

Ben je na het maken van deze hartige granola met geitenkaas op zoek naar meer recepten met geitenkaas? Probeer dan ook eens deze vegetarische lasagne met geitenkaas en tomatensaus of deze vegetarische pizza met gegrilde aubergine en geitenkaas.

Recept instructie voor hartige granola met geitenkaas

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor hartige granola met geitenkaas. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de hartige granola met geitenkaas en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Recept voor het maken van hartige granola met havermout, verschillende zaden en noten en zachte geitenkaas.

Hartige granola met geitenkaas

Anna Kaptein
Een hartige granola met geitenkaas gemaakt van havermout, pijnboompitten, sesamzaad, amandelen, walnoten en zachte geitenkaas. Heerlijk als crunchy toevoeging aan verschillende hartige gerechten of soep.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 bakblik vol

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels amandelen
  • 10 stuks halve walnoten
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 theelepel chilivlokken als je pittig houdt
  • 1 theelepel sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  • Mix alle ingrediënten kort. Doe dit echt heel kort zodat het niet te fijn wordt en je nog stukjes tegenkomt.
  • Verdeel de ingrediënten over ene met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de hartige granola met geitenkaas 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Serveer de hartige granola direct of laat helemaal afkoelen. Daarna kan je het een paar dagen in de koelkast bewaren in een lucht dichte pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Een hartige granola met geitenkaas gemaakt van havermout, pijnboompitten, sesamzaad, amandelen, walnoten en zachte geitenkaas. Heerlijk als crunchy toevoeging aan verschillende

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.