Filodeegtaartjes met pompoen en rode biet

Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.

Filodeegtaartjes met pompoen en rode biet

Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.

Deze maand mocht ik tijdens de maandelijkse foodblogswap koken van ‘de K van Koken’, de foodblog van Liz. Liz komt van origine uit Zeeland, maar woont nu al een flink aantal jaren in Portugal. Daarom kan je ook veel Portugese recepten op haar site vinden. Liz staat al 40 jaar met heel veel plezier in de keuken en dat is te zien. Er staan ontzettend veel recepten op haar site met een grote diversiteit. Ik koos het recept van de garnalentaart met spinazie en filodeeg en besloot er een vegetarische variant met pompoen en biet van te maken. Al doende werd het recept van deze vegetarische filodeegtaartjes toch een stuk anders, zoals dat vaak bij mij in de keuken gaat.

Bakvorm voor mini quiches pompoen

Voor het maken van deze schattige en kleine filodeegtaartjes heb je wel een speciale bakvorm voor mini quiches nodig zoals deze. Als je dat niet doet heb je het gevaar dat ze helemaal uitzakken. Heb je nou niet zo’n bakvorm en wil je ze wel graag maken? Je kunt ook papieren muffin vormpjes gebruiken zoals deze. Dan hebben de taartjes toch nog iets van stevigheid.

Vegetarische recepten met pompoen

Ben je na het maken van deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet op zoek naar meer vegetarische recepten met pompoen? Probeer dan ook eens deze curry van pompoen en kikkererwten of deze pompoen stamppot met andijvie en champignons.

Benodigde keukenmaterialen voor deze mini quiches van filodeeg

Ovenschaal
Ruime pan
Knoflookpers
Garde
Koksmes
Bakvorm mini quiches

Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.

Filodeegtaartjes met pompoen en rode biet

Anna Kaptein
Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht, deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 18 taartjes

Ingrediënten
  

  • 250 gram pompoen
  • 250 gram rode biet
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 100 ml kookroom
  • 120 gram filodeeg
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • scheut olijfolie
  • 50 gram roomboter

Instructies
 

  • Kook de bieten in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en verwijder heel makkelijk de schil. Snijd de bieten vervolgens in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen, snijd hem door midden en verwijder de draden en de pompoen pitten. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Doe de pompoen stukjes in een ovenschaal. Schil de ui en de knoflook en snipper beide, voeg ook toe aan de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en de chilivlokken. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Kluts de eieren en de room door elkaar en verbrokkel de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Smelt de boter en zet je bakvorm voor miniquiches klaar. Beboter de binnenkant hiervan.
  • Haal het filodeeg uit de koelkast en leg 1 plak voorzichtig op je aanrechtblad. Beboter de plak filodeeg en leg er nog een plak op. Snijd het filodeeg met een scherp mes in vierkantjes die royaal in de bakvormpjes passen. Meet het zo uit dat je 24 vierkantjes filodeeg hebt.
  • Leg de plakjes filodeeg in de bakvormpjes. Verdeel het pompoenmengsel en de rode biet blokjes over de filodeegtaartjes. Bestrooi met de pompoenpitten en verdeel al laatste het geitenkaas ei mengsel over de filodeeg taartjes. Vouw het filodeeg naar binnen alsof je een pakketje wilt dicht maken.
  • Bak de filodeegtaartjes met pompoen en rode biet in 20 minuten goudbruin in de oven. Als de uiteinden van het filodeeg te hard dreigen te gaan kun je er voorzichtig zilverfolie losjes over heen leggen tegen het verbranden.
  • Serveer met een frisse salade.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Filodeegtaartjes met pompoen en rode biet Een prachtig en lekker vegetarisch voorgerecht deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet. Ook als mini quiches goed te serveren tijdens een borrel.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.