Geroosterde wortel tomaat soep
Deze veganistische geroosterde wortel tomaat soep is super smaakvol en zit boordevol groenten. Een gezond en snel recept waarbij de oven al het werk doet.
Door de wortel, tomaat, ui en knoflook voor deze soep met kruiden in de oven te roosteren bespaar je niet alleen veel tijd (je kan ondertussen iets anders gaan doen) maar geef je de groenten ook een heerlijke geroosterde smaak mee. Het is een smaakvolle en gezonde manier van soep maken die hier favoriet is. Daarbij is het ook de ideale manier om veel groenten te eten. In deze vegan soep zit maar liefst 1,5 kilo aan verse groenten! De ui nog geen eens mee gerekend. Dus wil je snel, makkelijk en gezond eten? Dan is dit soep recept perfect. Het recept is voor 4 personen, maar je kunt gerust een gedeelte invriezen als je met minder personen bent.
Wortel soep pureren
Na het roosteren van de wortels en de tomaten moet je als laatste de soep pureren. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. Het resultaat van beide is een heerlijke, ietwat dikke geroosterde wortel tomaat soep waarbij nog iets van stukjes en structuur in zit.
Wil je liever een wat zachtere soep? Dan kan je ervoor kiezen om nog 200 ml (vegan) kookroom toe te voegen.
Veganistische soep recepten
Ben je na het maken van deze geroosterde wortel tomaat soep op zoek naar meer vegan soep recepten? Probeer dan ook eens deze soep van zoete aardappel en wortel of deze patisson soep met mais en broccoli of deze prei kerrie soep.
Benodigde keukenmaterialen voor soep van geroosterde wortel
– Staafmixer of keukenmachine
– Ovenschaal
– Koksmes
– Pan met dikke bodem

Geroosterde wortel tomaat soep
Ingrediënten
- 1 kilo tomaten
- 500 gram wortelen
- halve bol knoflook
- 1 stuk ui
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel sumak
- 1 liter groentebouillon
- 3 stengels bosui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de tomaten en de wortelen.
- Snijd de tomaten in kwarten en de wortelen in stukken van ongeveer 3 cm.
- Schil de ui en snijd in kwarten.
- Snijd de bovenkant van de halve bol knoflook eraf en smeer in met olijfolie.
- Pak de grootste ovenschaal die je hebt.
- Verdeel de tomaat, wortel en ui over de ovenschaal.
- Besprenkel met olijfolie, de chilivlokken en de sumak.
- Zet de halve bol knoflook met de open kant naar boven in een hoekje van de ovenschaal.
- Rooster de tomaat en wortel 40 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
- Doe de geroosterde groenten in een ruime pan. Knijp de teentjes knoflook uit de bol en voeg ook toe.
- Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Pureer de geroosterde wortel tomaat soep met een staafmixer fijn.
- Breng zo nodig nog wat extra op smaak met zout en peper.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Serveer de geroosterde wortel soep met de in ringetjes gesneden bosui.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties