Groentechips

Groentechips van wortel, pastinaak en rode biet. Een heerlijk tussendoortje of snack wat net even gezonder is dan gewone chips. In combinatie met de kruiden dip leuk voor op een feestje of bij de borrel.

Groentechips van wortel, biet en pastinaak

Ook zo gek op chips? Probeer dan eens deze gezondere variant van groentechips van wortel, biet en pastinaak. Met bijpassende dip.

Ik ben al vanaf jongs af aan gek op chips. Liever een zak chips dan een zak snoepjes. Nog steeds is dat zo. Maar ook chips is helaas niet al te gezond. En dan met name door de combinatie van olie, frituren, zout en aardappel. Door groentechips te maken in plaats van aardappelchips, maak je deze snack nét wat gezonder. Deze groentechips bestaat uit wortel, pastinaak en rode biet, maar met de groentes kun je natuurlijk variëren. Qua smaak doet deze groentechips zeker niet onder voor ‘gewone’ chips en ze zien er met al die kleurtjes heel gezellig uit. Als je er echt een gezonde snack van wilt maken kun je de groentechips ook op 180 graden roosteren in de oven in plaats van frituren. Zo worden ze iets minder knapperig maar wel nog gezonder. Ook voor kinderen vind ik dit een leuk en lekker tussendoortje

Groenten dun snijden voor groentechips

Om echt lekkere groentechips te krijgen, moeten de plakjes wortel, pastinaak en biet echt heel dun zijn. Zo kan de chips lekker knapperig worden. Omdat je dit met een mes niet voor elkaar krijgt is het aan te raden de de plakjes groenten met een mandoline zoals bijvoorbeeld deze in dunne plakjes te snijden. Met een kaasschaaf kan eventueel ook, maar is wel lastige en arbeidsintensiever.

Yoghurtdip voor bij groentechips maken

Voor een verjaardag of feestje is het leuk er een lekkere kruiden dip bij te maken. Het recept voor deze heerlijke yoghurt dip met munt, koriander en limoen heb ik ook hier beschreven.

Vegetarische hapjes met groenten

Ben je na het maken van deze groentechips van wortel, biet en pastinaakop zoek naar meer vegetarische hapjes recepten met groenten? Probeer dan ook eens deze bloemkool nuggets uit de oven of deze eiersalade met bloemkool en kerrie.

Groentechips van wortel, pastinaak en rode biet. Een heerlijk tussendoortje of snack wat net even gezonder is dan gewone chips. In combinatie met de kruiden dip leuk voor op een feestje of bij de borrel.

Groentechips van wortel, biet en pastinaak

Anna Kaptein
Ook zo gek op chips? Probeer dan eens deze gezondere variant van groentechips van wortel, biet en pastinaak. Met bijpassende dip.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje
Porties 1 schaal vol

Ingrediënten
  

Voor de groentechips

  • 1 stuk grote winterwortel
  • 2 stuks bietjes
  • 2 stuks middelgrote pastinaken
  • Frituurpan of 500 ml olijfolie
  • Zout

Voor de dip

  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 1 stuk sjalotje
  • 1 stuk limoen
  • 1 cm verse gember
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

Voor de groentechips

  • Verwarm de frituur of olijfolie in een pan tot 180 graden.
  • Schil de groenten en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Dep de schijfjes goed droog met keukenpapier.
  • Bak ze in kleine porties in de olie ongeveer 2 a 3 minuten. (Blijf er goed bij, wanneer ze mooi krullen en een goede kleur hebben zijn ze klaar.)
  • Laat goed uitlekken en bestrooi met een beetje zout.

Voor de dip

  • Was de kruiden en haal de blaadjes van de koriander en munt af en dep goed droog.
  • Was de limoen en rasp vervolgens de schil.
  • Pel het sjalotje.
  • Schil de gember.
  • Doe de korianderblaadjes, muntblaadjes, sjalot, gember en limoenrasp in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de theelepel agavesiroop toe.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe als het mengsel helemaal is fijngemalen.
  • Breng de groentechips nog wat op smaak met peper en een snufje zout en serveer in een leuk kommetje.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Anne
    17 november 2016 at 09:13

    Ja, ik ben ook een echte chips eter. Wil hele tijd al graag chips van zoete aardappel maken, maar de tijd ontbreekt. Aankomend weekend ga ik er tijd voor maken want die van jou ziet er zo lekker uit!

    • Reageer
      Anna
      20 november 2016 at 10:59

      Zoete aardappel klinkt ook als een goed idee….heb je die variant al geprobeerd? Ben benieuwd!

    Laat een reactie achter

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.