Groentechips

Groentechips van wortel, pastinaak en rode biet. Een heerlijk tussendoortje of snack wat net even gezonder is dan gewone chips. In combinatie met de kruiden dip leuk voor op een feestje of bij de borrel.

Ik ben al vanaf jongs af aan gek op chips. Liever een zak chips dan een zak snoepjes. Nog steeds is dat zo. Maar ook chips is helaas niet al te gezond. En dan met name door de combinatie van olie, frituren, zout en aardappel. Door groentechips te maken in plaats van aardappelchips, maak je deze snack nét wat gezonder. Deze groentechips bestaat uit wortel, pastinaak en rode biet, maar met de groentes kun je natuurlijk variëren. Qua smaak doet deze groentechips zeker niet onder voor ‘gewone’ chips en ze zien er met al die kleurtjes heel gezellig uit. Als je er echt een gezonde snack van wilt maken kun je de groentechips ook op 180 graden roosteren in de oven in plaats van frituren. Zo worden ze iets minder knapperig maar wel nog gezonder. Ook voor kinderen vind ik dit een leuk en lekker tussendoortje

Voor een verjaardag of feestje is het leuk er een lekkere kruiden dip bij te maken. Het recept voor deze heerlijke yoghurt dip met munt, koriander en limoen heb ik ook beschreven.

Groentechips

By Anna Kaptein Serves: een schaal vol
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • Voor chips:
  • 1 grote winterwortel
  • 2 bietjes
  • 2 middelgrote pastinaken
  • Frituurpan of 500 ml olijfolie
  • Zout
  • Voor dip:
  • Bosje koriander
  • Bosje munt
  • Sjalotje
  • Limoen
  • Verse gember (1 cm)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Theelepel agavesiroop

Instructions

1

Verwarm de frituur of olijfolie in een pan tot 180 graden.

2

Schil de groenten en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.

3

Dep de schijfjes goed droog met keukenpapier.

4

Bak ze in kleine porties in de olie ongeveer 2 a 3 minuten. (Blijf er goed bij, wanneer ze mooi krullen en een goede kleur hebben zijn ze klaar.)

5

Laat goed uitlekken en bestrooi met een beetje zout.

6

Voor de dip:

7

Was de kruiden en haal de blaadjes van de koriander en munt af en dep goed droog.

8

Was de limoen en rasp vervolgens de schil.

9

Pel het sjalotje.

10

Schil de gember.

11

Doe de korianderblaadjes, muntblaadjes, sjalot, gember en limoenrasp in de keukenmachine en maal fijn.

12

Voeg de theelepel agavesiroop toe.

13

Voeg de Griekse yoghurt toe als het mengsel helemaal is fijngemalen.

14

Breng nog wat op smaak met peper en een snufje zout en serveer in een leuk kommetje.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Anne
    17 november 2016 at 09:13

    Ja, ik ben ook een echte chips eter. Wil hele tijd al graag chips van zoete aardappel maken, maar de tijd ontbreekt. Aankomend weekend ga ik er tijd voor maken want die van jou ziet er zo lekker uit!

    • Reageer
      Anna
      20 november 2016 at 10:59

      Zoete aardappel klinkt ook als een goed idee….heb je die variant al geprobeerd? Ben benieuwd!

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.