Brownie

Brownie

Vandaag echt een oude klassieker. De brownie. Dit recept maakte ik vroeger samen met een vriendin wel meerdere keren per week. En niet om allemaal zelf op te eten, maar op verzoek. Om die reden heb ik de afgelopen 10 jaar geen brownie meer gemaakt. En niet gegeten. Tot vandaag! Ik was erg benieuwd hoe die ook alweer smaakte. En waarom  dit zo’n succesnummer was. En ik moet zeggen, hij smaakte weer erg goed! En zo af en toe mag zo’n calorie- en suikerbom best. Zeker als je een uur extra hebt om het weer te compenseren.

Brownie

Recept uitprinten
Porties: 12 Kooktijd: 1,5 uur

Ingredients

  • 300 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 65 gr bloem
  • Snufje zout
  • Halve eetlepel bakpoeder
  • 225 gr suiker
  • 225 boter

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een vierkante of rechthoekige brownievorm in en bestuif met bloem.

3

Smelt de chocolade en boter au bain marie. Goed doorvoeren en op kamertemperatuur laten komen.

4

Klop met een vork de eieren los en roer de suiker erdoor.

5

Voeg het chocolade mengsel bij de suiker en eieren en roer goed door.

6

Meng als laatste de bloem, bakpoeder en het zout erdoor.

7

Doe het mengsel in de ingevette vorm en zet in het midden van de oven.

8

Bak in 60 minuten in het midden van de oven.

9

Zet de oven een stuk open en laat rustig afkoelen.

10

Snijd de brownie pas aan als deze helemaal is afgekoeld.

Notes

Ook erg lekker met walnoten of andere noten! Neem 75 gr walnoten, hak ze grof en voeg ze op het laatste moment toe.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.