Makkelijke brownie

Brownie

Makkelijke brownie recept

Brownies, wie kent ze niet? Er zijn vele variaties te vinden, maar dit makkelijke brownie recept is wat mij betreft een topper. Binnen 10 minuten staat deze makkelijke brownie in de oven.

Vandaag echt een oude klassieker. De chocolade brownie. Dit makkelijke brownie recept maakte ik vroeger samen met een vriendin wel meerdere keren per week. En niet om allemaal zelf op te eten, maar op verzoek. Om die reden heb ik de afgelopen 10 jaar geen brownie meer gemaakt. En niet gegeten. Tot vandaag! Ik was erg benieuwd hoe deze makkelijke chocolade brownie ook alweer smaakte. En waarom  precies deze brownie zo’n succesnummer was. En ik moet zeggen, hij smaakte weer erg goed! En zo af en toe mag zo’n calorie- en suikerbom best. Waarom dit nou een makkelijke brownie recept is? Omdat deze brownie variant al na 10 minuten in de oven staat. De oven doet dus het meeste werk, ideaal toch?

Brownie beslag voor het maken van makkelijke brownies

Het recept van deze makkelijke brownies is niet heel moeilijk of ingewikkeld. De belangrijkste keukenhulp die je nodig hebt is een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (deze heb ik) om het brownie beslag te maken.
Daarna vet je een vierkante brownie bakvorm in zoals deze, je giet het beslag erin en de oven doet de rest van het werk!
Super makkelijk.

Makkelijke bak recepten

Ben je na het maken van dit makkelijke brownie recept op zoek naar meer makkelijke bak recepten? Probeer dan ook eens deze aardbeien ricotta cake of deze peer speculaas taart.

Benodigde keukenmaterialen voor makkelijke brownie recept

Brownie bakvorm
Steelpan
Garde
Mengkom
Handmixer
Spatel
Bakkwastje

Makkelijke brownie

Makkelijke brownie recept

Anna Kaptein
Brownies, wie kent ze niet? Er zijn vele variaties te vinden, maar dit makkelijke brownie recept is wat mij betreft een topper. Binnen 10 minuten staat deze makkelijke brownie in de oven.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Bakken
Porties 10 stukjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram pure chocolade
  • 3 stuks eieren
  • 65 gram bloem
  • snufje zout
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 225 gram suiker
  • 225 gram boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een vierkante of rechthoekige brownievorm in en bestuif met bloem.
  • Smelt de chocolade en boter au bain marie. Goed doorvoeren en op kamertemperatuur laten komen.
  • Klop met een vork de eieren los en roer de suiker erdoor.
  • Voeg het chocolade mengsel bij de suiker en eieren en roer goed door.
  • Meng als laatste de bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
  • Doe het mengsel in de ingevette vorm en zet in het midden van de oven.
  • Bak in 60 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de oven een stuk open en laat rustig afkoelen.
  • Snijd de makkelijke brownie pas aan als deze helemaal is afgekoeld.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.