Bakken/ Zondag bakdag

Peer speculaas taart

Peren speculaas taart met spijs. Een super makkelijk maar ontzettend lekker sinterklaas recept wat je binnen no time op tafel hebt.

Sinterklaas is weer in het land! Een hele goede reden, om naast alle peper- en kruidnoten, ook heerlijk ander sinterklaas lekkers te bakken. Zoals deze peer speculaas taart met spijs. Dit recept is echt heel makkelijk en staat binnen 15 minuten in de oven. Daarna is het een kwestie van wachten en koffie (of thee) zetten. Deze peer en speculaas taart is echt een goed voorbeeld van weinig inspanning en groots resultaat.

Op zoek naar meer sinterklaas recepten? Deze appel galette met spijs is ook een aanrader!

Peer speculaas taart

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 6 - 8 punten
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 a 4 flinke hand peren
  • 1 eetlepel citroen rasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram zachte boter
  • 160 gram amandelspijs
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

3

Schil de peren, halveer ze en verwijder voorzichtig de klokhuizen. Maak drie sneetjes in de bolle kant van de peren.

4

Klop met een handmixer of met de keukenmachine het amandelspijs samen met de boter tot een smeuïge massa.

5

Klop daarna één voor één de eieren erdoor. Voeg daarna al kloppend het bloem en de speculaaskruiden toe. Voeg als laatste een snufje zout toe.

6

Giet het beslag in de springvorm en verdeel de halve peren met de bolle kant naar boven over de springvorm.

7

Bak in ongeveer 45 minuten de taart goudbruin in de oven.

8

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijd.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Brit Raaijmaakers
    6 december 2019 at 11:34

    Ha Anna,
    De taart staat in de oven. Als onhandige kok doe ik precies wat er in het recept staat. Omdat ik niet kon vinden waar ik de citroen moest laten heb ik die maar in het deeg gedaan.
    Het was leuk om te doen. Ik laat nog weten hoe hij heeft gesmaakt.
    De andere recepten die ik heb gemaakt zijn ook goed gelukt. Ik sla al jouw recepten op. Leuk hoor! Zeker nu ik meer tijd heb.

    Groetjes

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.