Peer speculaas taart
Een super snelle en lekkere peer speculaas taart met amandelspijs. Heerlijke smaken en een mooi resultaat. Een lekker recept rondom de feestdagen.
Sinterklaas is weer in het land! Een hele goede reden, om naast alle peper- en kruidnoten, ook heerlijk ander sinterklaas lekkers te bakken. Zoals deze peer speculaas taart met spijs. Dit recept is echt heel makkelijk en staat binnen 15 minuten in de oven. Daarna is het een kwestie van wachten en koffie (of thee) zetten. Deze peer en speculaas taart is echt een goed voorbeeld van weinig inspanning en groots resultaat. De belangrijkste keukenhulp die je nodig hebt voor dit is een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet!). Voor de rest doet de oven het werk.
Recepten met peer of speculaas
Ben je na het maken van deze peer speculaas taart op zoek naar meer recepten met peer of speculaas? Probeer dan ook eens deze appel galette met spijs of deze spelt kruidnoten.
Benodigde keukenmaterialen voor peer speculaas taart
– Mengkommen
– Springvorm (26 cm)
– Dunschiller
– Keukenmachine (deze heb ik zelf) of handmixer
– Bakkwastje
Peer speculaas taart
Ingrediënten
- 3 a 4 stuks flinke hand peren
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel citroenrasp
- 150 gram roomboter
- 160 gram amandelspijs
- 4 stuks eieren
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels speculaaskruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder voorzichtig de klokhuizen. Maak drie sneetjes in de bolle kant van de peren.
- Klop met een handmixer of met de keukenmachine het amandelspijs samen met de boter tot een smeuïge massa.
- Klop daarna één voor één de eieren erdoor. Voeg daarna al kloppend het bloem, de speculaaskruiden toe en de geraspte citroenschil en sap toe. Voeg als laatste een snufje zout toe.
- Giet het beslag in de springvorm en verdeel de halve peren met de bolle kant naar boven over de springvorm.
- Bak in ongeveer 45 minuten de taart goudbruin in de oven.
- Laat de peer speculaas taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijd.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Brit Raaijmaakers
6 december 2019 at 11:34Ha Anna,
De taart staat in de oven. Als onhandige kok doe ik precies wat er in het recept staat. Omdat ik niet kon vinden waar ik de citroen moest laten heb ik die maar in het deeg gedaan.
Het was leuk om te doen. Ik laat nog weten hoe hij heeft gesmaakt.
De andere recepten die ik heb gemaakt zijn ook goed gelukt. Ik sla al jouw recepten op. Leuk hoor! Zeker nu ik meer tijd heb.
Groetjes
Anna
9 december 2019 at 09:27Hoi Brit,
Wat leuk dat je hem gemaakt hebt! En dank voor de tip, ik heb het gelijk aangepast. Ben ik alleen maar blij met zo’n kritische blik, want zo worden de recepten steeds beter. Benieuwd hoe die gesmaakt heeft! groetjes