Beste sous vide apparaat 2024

6 oktober 2022 (Laatst bijgewerkt: 4 januari 2024)
Wat is het beste sous vide apparaat? Om je bij deze vraag te helpen hebben we de 5 best beoordeelde sous vide apparaten van 2022 voor je op een rij gezet.

Het beste sous vide apparaat 2024 – volgens de reviews van gebruikers

Wat is het beste sous vide apparaat? Om je bij deze vraag te helpen hebben we de 5 best beoordeelde sous vide apparaten van 2024 voor je op een rij gezet.

Sous vide apparaten, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Van diverse merken en in heel veel verschillende prijsklasses. Omdat het hierdoor lastig is een goede keuze te maken, hebben wij de 5 beste sous vide apparaten voor je op een rij gezet. We vergelijken de verschillende kenmerken en uiteraard ook de prijzen. Met als belangrijkste uitgangspunt de beoordelingen van klanten op bol.com. Want wat is betrouwbaarder dan de ervaringen en feedback van gebruikers?

Beste sous vide apparaat 2024

#1 DUO Sous-Vide / Slowcooker > Beste sous-vide apparaat 2023!

Beste sous-vide apparaat 2023!

De DUO Sous-Vide / Slowcooker van Espressions is een combinatie apparaat die moeiteloos alle sous vide bereidingen van vlees, vis en groenten aan kan en waar je tevens met de slowcooker functie ook de heerlijkste stoofschotels mee kan maken. Een ideale combinatie. Dit sous-vide apparaat heeft alleen maar goede reviews en is niet al te duur waardoor deze bij ons is uitgeroepen tot best beoordeelde sous-vide apparaat van 2023.

Beste sous vide apparaat 2024

#2 Proficook Sous-Vide > Goedkoopste sous-vide apparaat

Proficook SV 1112 - Sous-vide koker

Goedkoopste sous-vide apparaat

De proficook SV 1112 Sous-Vide is een sous-vide apparaat wat echt alleen voor sous-vide bereidingen bedoeld is. Er is daarom ook een handig rekje en tang bijgeleverd. De Proficook is het goedkoopste sous-vide apparaat uit het rijtje. De proficook heeft nog niet heel erg veel beoordelingen, maar de beoordelingen die er zijn zijn positief. Dit sous-vide apparaat eindigt daarmee op de 2e plek.

Beste sous vide apparaat 2024

#3 Instant Pot > Multicooker met sous-vide functie

Multicooker met sous-vide functie

Deze instant pot Duo Evo plus van 5,7 liter is op dit moment de meest verkochte multicooker mét sous-vide functie. Een echte alleskunner dus, wat bij deze hoge energierijzen echt heel fijn is. Deze multicooker wordt ook erg goed beoordeeld door de gebruikers en heeft een gemiddelde prijs. Omdat de sous vide functie één van de vele functies is eindigt dit sous-vide apparaat op een mooie 3e plek.

Beste sous vide apparaat 2024

#4 Steba SV2 – Sous-Vide > Goed en degelijk sous-vide apparaat

Goed en degelijk sous-vide apparaat

De Steba SV2 Sou-Vide is een groot sous-vide apparaat waar wel 10 liter water in kan. Het is een wat duurdere variant en echt geschikt voor de wat serieuzere (hobby) koks. Deze sous vide is zuinig in energie verbruik en is degelijk en goed in vorm en gebruik. De paar beoordelingen die dit sous-vide apparaat heeft zijn uitsluitend positief waardoor deze bij ons op de 4e plek eindigt.

Beste sous vide apparaat 2024

#5 Hendi Sous Vide Koker > Professioneel sous-vide apparaat

Professioneel sous-vide apparaat

Dit sous-vide apparaat van Hendi is een professioneel sous-vide apparaat wat veelal in de horeca gebruikt wordt. Er kan daarom veel tegelijk in bereid worden en hij is voorzien van een precisie thermostaat. Het is een groot en heel degelijk sous-vide apparaat, voor als je vaak en veel sous-vide recepten maakt. De prijs is daarom ook hoger. Dit sous-vide apparaat heeft maar een paar beoordelingen, maar de beoordelingen die er zijn zijn goed. Dit sous-vide apparaat eindigt daarom om de 5e plek.

Waarom een sous-vide koker en geen sous-vide stick?

Een sous-vide koker is alles in één, terwijl je bij een sous-vide stick nog op zoek moet naar een geschikte pan die groot genoeg is of naar een bak die ook tegen heet water kan. Ook het bevestigen van de sous-vide stick gaat niet altijd even makkelijk. Bij een sous-vide apparaat is het een kwestie van vullen met water, de juiste temperatuur instellen en hij is klaar voor gebruik. Een aantal van de beste sous vide apparaten heeft tegelijkertijd ook andere kookfuncties, waardoor je deze ook in kan zetten voor andere doeleinden. Win win dus.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een sous-vide apparaat?

Bij het uitzoeken van een voor jou beste sous vide apparaat komt er veel informatie op je af. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en opties waaruit je kan kiezen. Om tot een goede keuze voor een sous-vide te kunnen komen is het belangrijk na te denken over de volgende vragen?

  • Hoeveel wil ik erin kunnen bereiden? Hoe groter het apparaat, hoe meer liter water erin kan en hoe meer je tegelijkertijd kunt bereiden. Maar ben je van plan veel tegelijk te bereiden? Of zijn het altijd vrij kleine porties?
  • Hoe vaak wil sous-vide gaan koken? Als je maar af en toe sous-vide wilt gaan koken dan is een combinatie apparaat wellicht een beter idee. Zo kan je hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Wil je juist heel vaak sous-vide gaan koken? Dan is een sous-vide koker die uitsluitend sous-vide bereidingen kan een beter idee.
  • Ben je een beginnend of een ervaren sous-vide kok? Ook deze vraag kan je helpen bij het kiezen van de juiste sous-vide. Als je pas net het sous-vide koken hebt ontdekt dan kan je er misschien beter wat minder geld aan uitgeven en eerst eens kijken hoe het bevalt. Ben je al veel langer bekend met sous-vide koken en wil je juist wat vaker of serieuzer aan de slag gaan, dan is een wat professioneler apparaat de beste keus voor jou.

Op welke temperatuur sous-vide koken?

Nou heb je straks een mooi sous-vide apparaat aangeschaft, maar op welke temperatuur moet je nu welk product garen? En hoe lang moet dit? Lees dan eens dit artikel: Sous-vide koken hoe doe je dat en op welke temperatuur. Ben je toch nog steeds aan het twijfelen tussen een sous vide stick of een sous vide apparaat? Vergelijk dan ook eens de beste sous-vide sticks in dit overzicht.

Wat heb je nog meer nodig bij het sous vide koken?

Bij sous-vide koken heb je, naast een sous vide apparaat nog een aantal essentiële onderdelen nodig, zoals vacuümzakken. Het voedsel dat sous-vide wordt gekookt moet vacuüm worden verpakt in zakken om ervoor te zorgen dat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt en dat er geen water in de zakken kan komen. Om de vacuümzakken luchtdicht af te sluiten, heb je een vacuummachine nodig. Dit apparaat trekt alle lucht uit de zak en sluit deze af zodat het voedsel perfect vacuüm verpakt wordt. Tegenwoordig heb je hiervan gelukkig ook hele kleine, handzame en betaalbare apparaten. Wil je weten wat de beste vacumeermachines zijn? Kijk dan hier.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.