Gevulde paprika met aardappel en witlof
Verrassende vegetarische gevulde paprika met aardappel en witlof. Op smaak gebracht met zongedroogde tomaten, bosui en boursin. Simpel, gezond en smaakvol.
Het klinkt wellicht als een wat gekke combinatie, paprika met aardappel en witlof, maar het is verrassend lekker. De paprika’s vullen we met een puree van aardappel, boursin en fijn gesneden witlof. Een vegetarische vulling voor deze paprika’s. Door de voedzame vulling is het een vegetarische maaltijd op zich. Wel is het lekker er een lichte salade bij te serveren.
Gevulde paprika’s bewaren
De vulling van aardappel en witlof is goed eerder voor te bereiden, dan hoef je de paprika’s alleen op de dag zelf nog te vullen en in de oven te schuiven. Wil je nou de helft van de maaltijd bewaren tot de volgende dag? Vul dan de ene helft van de paprika’s die je die avond wilt eten. Bewaar de puree van aardappel en witlof in de koelkast en vul de andere helft van de paprika’s pas op het moment dat je de rest gaat opeten.
Aardappelpuree maken voor in de paprika
Voor deze gevulde paprika met aardappel en witlof maken we van de aardappel een puree. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de puree wat grover. Wil je een wat fijnere puree dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken. Daarna voeg je de boursin en de gesneden (en gekookte) witlof toe.
Vegetarische recepten met witlof
Ben je na het eten en maken van deze gevulde paprika met aardappel en witlof op zoek naar meer vegetarische recepten met witlof? Probeer dan ook eens deze tarte tatin van witlof of deze gekarameliseerde witlof met gruyere.
Benodigde keukenmaterialen voor vegetarische gevulde paprika
– Ruime pan
– Koksmes
– Pureestamper of pureeknijper
– Dunschiller
Gevulde paprika met aardappel en witlof
Ingrediënten
- 4 stuks grote rode paprika’s
- 1 kg aardappels
- 4 stronken witlof
- 1 kuipje boursin cuisine
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 3 stengels bos ui in ringetjes gesneden
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels met een snuf zout in 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen ook de witlof stronken in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Was de paprika’s, snijd ze door midden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn, meng de boursin er door heen en stamp of knijp tot een zachte puree. Beng nog iets op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en voeg ook toe aan de puree.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Knijp het water voorzichtig uit de witlof stronken en snijd ze door midden.
- Verwijder het bittere hart van de witlof stronkjes en snijd ze in dunne reepjes.
- Voeg de gesneden witlof ook toe aan de aardappel puree en meng goed door.
- Vul de paprika’s royaal met de aardappel en witlof puree en zet in het midden van de oven.
- Bak de paprika’s in 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de gevulde paprika’s met aardappel en witlof met de in ringetjes gesneden bosui.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties