Tian van aubergine, tomaat en courgette

11 mei 2017 (Laatst bijgewerkt: 12 augustus 2022)
Aubergine, tomaat en courgette tian

Tian van aubergine, tomaat en courgette

Deze tian van aubergine, tomaat en courgette is super feestelijk, kleurrijk en vol groenten. Genoeg reden om te maken dus!

Als er vrienden of familie komen eten ben ik vaak dagen van tevoren al aan het nadenken over wat ik ga maken. Eindeloos veel opties passeren dan de revue. Ook als het gewoon een doordeweekse dag is en we ‘gewoon’ moeten avondeten. Een aantal dingen vind ik altijd belangrijk, en een daarvan is dat het er mooi en lekker uit moet zien. Met dit recept voor een aubergine, tomaat en courgette tian van Barry en Vivian zit dat wel goed. Dit recept komt bij mij hoog op het lijstje van mooie groenten bijgerechten. Want het ziet er toch heerlijk en prachtig uit? Het deed mij zelfs een beetje denken denken aan een gezonde pizza. Gemaakt van de aubergines die deze week in het groentenpakket zaten. Dus aubergines saai?

Aubergine en courgettes grillen

Voordat je de aubergines en de courgettes op de tian kunt leggen, moet je ze kort grillen. Zodat ze net gaar zijn en een lekkere grill smaak mee krijgen. Dit kun je doen in een grillpan zoals deze, maar een fijne en snelle manier voor dit recept vind ik zelf dit tosti / grill ijzer. Super makkelijk en snel.

Vegetarische recepten met aubergine, tomaat of courgette

Ben je na het maken van deze tian van aubergine, tomaat en courgette op zoek naar meer vegetarische recepten met één van deze groenten? Probeer dan ook eens deze rode linzen dahl met aubergine en courgette of deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.

Tian van aubergine, tomaat en courgette

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 300 gr bladerdeeg (tussen de 6 en 7 plakjes)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • ongeveer 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 3 el vers paneermeel (van oud brood)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • bakpapier

Instructions

1

Snijd de aubergine, tomaten en courgette in ronde plakken van ongeveer 5 millimeter dik.

2

Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze in een grillpan (5 minuten per kant) of in de oven op 200°C (ongeveer 15 minuten) tot de aubergine net gaar, zacht en goudbruin is. Ik doe de plakken tussen een wafel/tosti-ijzer, gaat supergoed!

3

Doe hetzelfde met de plakken courgette. Deze zullen een iets kortere tijd nodig hebben om net gaar te worden.

4

Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap met een doorsnede van 23 centimeter.

5

Hak de knoflook en peterselie zeer fijn en meng met het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.

6

Leg de plakken courgette, tomaat en aubergine om en om, dakpansgewijs, in rondjes op het deeg. Houd 1 centimeter van de rand vrij zodat deze kan rijzen

7

in de oven. Je zult ongeveer 3 rondjes leggen, totdat het midden bereikt is.

8

Bestrooi de ‘taart’ met het paneermeelmengsel. Besprenkel met nog wat extra olijfolie.

9

Leg de tian van aubergine, tomaat en courgette op bakpapier op de bakplaat, bak hem ongeveer 35 minuten in een oven op 200°C, tot de deegrand gerezen en goudbruin is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.