Hartige andijvie taart met camembert

10 september 2021 (Laatst bijgewerkt: 23 juni 2023)
Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Hartige andijvie taart met camembert

Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Wellicht denk je bij andijvie niet snel aan een hartige taart. Maar het is zeker een aanrader! Zelfs als je geen andijvie liefhebber bent ben ik ervan overtuigd dat je deze hartige taart van andijvie wél lust. Het is een makkelijk recept, maar wel met wat wacht tijd (terwijl hij in de oven staat). Begin dus op tijd of maak hem al een dag van te voren.

Hartige taart vorm voor andijvie taart

Deze andijvie hartige taart kun je prima maken in een springvorm van 24 cm zoals deze. Zelf maak ik hartige taarten of quiches altijd in zogenaamde quiche vormen zoals deze. Je kunt de bodem er namelijk heel handige onder vandaan halen en je hartige andijvie taart krijgt een mooi ribbel randje.

Vegetarische andijvie recepten

Heb je de andijvie smaak na deze hartige andijvie taart te pakken? Probeer dan ook eens deze witte bonen met andijvie, deze andijvie ovenschotel met zoete aardappel of deze pompoen stamppot met andijvie. Allebei vegetarische recepten.

Kijk hier voor de het snijden, wassen, koken en invriezen van andijvie

Benodigde keukenmaterialen voor quiche met andijvie

Bakkwastje
Quiche vorm
Mengkom
Garde
Vergiet
Pan met dikke bodem

Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Hartige andijvie taart met camembert

Anna Kaptein
Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 6 – 8 plakjes hartige taart deeg
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 250 gram camembert
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de andijvie krop in kwarten en vervolgens in dunne repen. Was de andijvie goed en laat uitlekken in een vergiet.
  • Schil en snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
  • Voeg de andijvie toe en laat gedurende 5 minuten ook langzaam smoren terwijl je regelmatig om schept.
  • Schep het andijvie mengsel uit de pan en laat afkoelen.
  • Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien. Vet de quiche vorm in (24 cm) in en bekleed met het taart deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de camembert in dunne plakjes.
  • Klop de eieren met een garde goed los en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verdeel de andijvie over de bodem van het taart deeg.
  • Giet het ei mengsel eroverheen zodat alle andijvie bedekt is.
  • Verdeel daarna de plakjes camembert over de hartige taart en strooi als laatste de pijnboompitjes eroverheen.
  • Bak de hartige andijvie taart met camembert in 25 – 30 minuten mooi goudbruin in oven en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.