Pasta met spaghetti pompoen en blauwe kaas

Een heerlijke vegetarische pasta met de bijzondere spaghetti pompoen geroosterd uit de oven. Met blauwe kaas en pompoenpitten. Lekker als makkelijke avondmaaltijd.

Pasta met spaghetti pompoen en blauwe kaas

Een heerlijke vegetarische pasta met de bijzondere spaghetti pompoen geroosterd uit de oven. Met blauwe kaas en pompoenpitten.

Spaghetti pompoen is een hele bijzondere, ietwat langwerpige pompoen. De spaghetti pompoen heeft zijn naam te danken aan het sliertige vruchtvlees. Wanneer je de pompoen in de oven hebt geroosterd en vervolgens met een lepel van de schil afschraapt, zul je zien dat het vruchtvlees uit allemaal dunne sliertjes bestaat. Net als spaghetti. De smaak van spaghetti pompoen is ietwat zoetig en nootachtig. Heerlijk in combinatie met de pasta en de blauwe kaas.

Seizoen (spaghetti) pompoen

Doordat pompoenen zo goed te bewaren zijn kun je redelijk lang nog van pompoenen genieten. Ook na het officiële pompoenen seizoen. Het officiële pompoenen seizoen loopt van oktober tot en met december. Vrij kort dus, maar we kunnen er gelukkig een tijd na december nog van genieten.

Op zoek naar meer pompoen recepten?

Naast spaghetti pompoen bestaan er nog veel meer lekkere pompoen soorten. Probeer deze sweet dumpling pompoen bijvoorbeeld eens, of deze gevulde zapallito pompoen. Ook de patisson pompoen is een bijzondere soort waar je deze heerlijke patisson soep mee kan maken. Allemaal heerlijke vegetarische pompoenrecepten die zeker het proberen waard zijn.

Pasta met spaghetti pompoen en blauwe kaas

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 spaghetti pompoen
  • 300 gram (volkoren) pasta
  • 100 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of een pittigere als je dat lekker vind)
  • 250 ml slagroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaadlijsten, slierten en zaden.

3

Leg de vier kwarten met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Maak van de olijfolie, de honing en de balsamico een marinade.

5

Bestrijk de pompoen kwarten royaal met de marinade. Bestrooi met wat peper en zout en schuif in de oven. Laat 35 minuten in de oven roosteren en haal daarna, als de pompoen gaar is, eruit. Je kunt testen of de pompoen gaar is door en met een vork in te prikken.

6

Laat de pompoen afkoelen.

7

Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

8

Snipper de ui en de knoflook.

9

Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Voeg de zonnebloemolie toe. Doe de gesnipperde ui in de pan als de olie heet is en fruit een paar minuten aan. Voeg daarna ook de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.

10

Voeg daarna de slagroom en de blauwe kaas toe en roer steeds door tot de kaas goed gesmolten is.

11

Voeg de pasta, als deze klaar is, ook toe aan de blauwe kaas saus en zet het vuur heel laag.

12

Schraap ondertussen met een lepel het pompoen vruchtvlees van de schillen af. Zoals je ziet ontstaan er mooie draden van de pompoen. Trek deze een beetje uit elkaar en voeg ook toe aan de pasta. Roer alles goed door elkaar en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.

13

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en serveer de pasta met de pompoenpitten

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.