Diner

Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel

Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel. Een heerlijke en gezonde vegetarische ovenschotel.

Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel

Pasta uit de oven met een heerlijk korstje van kaas is altijd een goed idee! Deze vegetarische ovenpasta met koolraap en zoete aardappel is een verrassend lekkere combinatie.

Koolraap, veel mensen weten niet zo goed wat ze ermee aan moeten. Zo’n grote, weliswaar prachtige, knol kan best een beetje intimiderend zijn. Maar het verwerken en opeten van een koolraap is zeker de moeite waard! Je kunt de koolraap zowel rauw als gekookt eten, de smaken zijn dan vrij verschillend. Rauw is de koolraap vrij fris en ietwat pittig en gekookt is hij juist wat voller en zoeter. In dit recept van ovenpasta is de koolraap en de zoete aardappel samen met de ras el hanout gestoofd in de tomatensaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor tijdens de koudere maanden.

Op zoek naar meer vegetarische recepten uit de oven?

Probeer dan ook eens deze vegetarische ovenschotel met pastinaak en linzen.

Ovenpasta met koolraap en zoete aardappel

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • halve koolraap
  • 3 zoete aardappels
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes of farfalle)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 30 gram walnoten
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Schil de koolraap en de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

3

Schil en snipper de ui en de knoflook.

4

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

5

Zet een pan met dikke bodem en een eetlepel zonnebloemolie op het vuur.

6

Fruit de ui hierin ongeveer 2 minuten aan.

7

Voeg de ras el hanout toe en de knoflook en fruit alles nogmaals een minuut of 2 aan terwijl je regelmatig roert.

8

Doe de tomatenblokjes in de pan erbij en breng heel zachtjes aan de kook.

9

Voeg ook de blokjes koolraap toe en laat 10 minuten mee garen. Voeg na 5 minuten ook de blokjes zoete aardappel toe.

10

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

11

Giet de pasta af en voeg toe aan het tomatenmengsel. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

12

Doe het pasta mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en de walnoten en zet gedurende 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin krokant korstje hebt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.