Sperziebonen sous vide

6 augustus 2023 (Laatst bijgewerkt: 8 augustus 2023)
Langzaam gegaarde pittige sperziebonen uit de sous vide geserveerd met krokante gebakken uitjes. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht uit de sous vide.

Sperziebonen sous vide

Langzaam gegaarde pittige sperziebonen uit de sous vide geserveerd met krokante gebakken uitjes. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht uit de sous vide.

Sperziebonen sous vide garen met sambal en roomboter is een heerlijke manier om je sperziebonen langzaam zodat ze al hun smaak en voedingsstoffen behouden. De sperziebonen worden op een constante lage temperatuur gegaard, waardoor ze gaar worden en knapperig blijven. De sambal en roomboter geven de sperziebonen een heerlijke en pittige smaak mee.

Temperatuur sous vide sperziebonen

De ideale temperatuur om de sperziebonen in de sous vide te garen is 85 graden gedurende 1 uur en 15 minuten.

Wil je meer weten over sous vide koken en op welke temperatuur je welke producten gaart? Lees dan eerst: Wat is sous vide koken en wat heb je nodig? en Sous vide koken, hoe doe je dat en op welke temperatuur? Wil je graag vaker sous vide koken en ben je op zoek naar een goede sous vide stick of een goed sous vide apparaat? Kijk dan welke het beste bij jou past en waarom.

> Top 5 beste Sous-Vide apparaten

> Top 5 beste Sous-Vide sticks

Geen sous vide maar je wilt wel graag pittige sperziebonen?

Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze sous vide sperziebonen toch graag maken? Doe de sperziebonen dan samen met de sambal en roomboter in een ovenschaal en dek de ovenschaal af met aluminium folie. Verwarm de oven voor op 85 graden en gaar de sperziebonen gedurende 1 uur en 15 minuten in de oven.

Op zoek naar meer sous vide groente recepten?

Ben je na het maken van deze pittige sperziebonen uit de sous vide op zoek naar meer sous vide groenten recepten? Probeer dan ook eens deze courgette uit de sous vide of deze salade van kikkererwten en sous vide gegaarde wortel.

Benodigde keukenmaterialen voor sous vide sperziebonen

sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken

Langzaam gegaarde pittige sperziebonen uit de sous vide geserveerd met krokante gebakken uitjes. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht uit de sous vide.

Sperziebonen uit de sous vide

Anna Kaptein
Langzaam gegaarde pittige sperziebonen uit de sous vide geserveerd met krokante gebakken uitjes. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht uit de sous vide.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 19 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • zout

Instructies
 

  • Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en was ze goed.
  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 85 graden en laat het water opwarmen.
  • Verdeel de sperziebonen over één vacuüm- of hersluitbare diepvries zak. Probeer de sperziebonen zoveel mogelijk in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
  • Voeg de sambal en de roomboter samen met ene flinke snuf zout ook toe en verdeel gelijkmatig over de zak.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 1 uur en 15 minuten.
  • Haal de sperziebonen voorzichtig uit het waterbad en vervolgens uit de zak en serveer op een schaal.
  • Bestrooi de pittige sperziebonen uit de sous vide met de gebakken uitjes en serveer direct.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.