Cake met stoofpeertjes
Deze cake met stoofpeertjes is een ware verrassing! Wanneer je de cake aansnijd komen er prachtige rode gestoofde peertjes tevoorschijn. Een verrassend lekker cake recept.
Een cake recept waarmee je zeker indruk maakt, deze cake met stoofperen. Van buiten lijkt het een heel gewone cake, maar zodra je hem aansnijd wordt je verrast door de prachtige rode gestoofde peertjes. Een heerlijk recept voor een echte herfst cake. De kinderen vinden het altijd een feestje als we deze ‘tover cake’ zoals ze hem noemen, weer gaan maken.
Cake beslag maken voor stoofpeertjes cake
Het recept van deze cake met stoofpeertjes is niet heel moeilijk of ingewikkeld. De belangrijkste keukenhulp die je nodig hebt is een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (deze heb ik) om het cakebeslag te maken. Daarnaast stoof je vooraf al je stoofperen op de manier die jij lekker vind. Vervolgens maak je het cake beslag en duw je de stoofperen één voor één in het cakebeslag. Laat niet teveel ruimte over tussen de stoofperen, anders passen er bijna geen stoofperen in de cake. Heb je nog stoofperen over? Maak dan gerust nog een cake of serveer ze bij het avondeten.
Stoofpeertjes voor door de cake
De stoofpeertjes voor door de cake maak je al vooraf. Deze moeten ook weer helemaal afgekoeld zijn voordat je ze door de cake kan doen. De stoofperen kan je op veel verschillende manieren bereiden, allerlei recepten kan je gebruiken voor het stoven van de peertjes zoals bijvoorbeeld deze stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port of deze stoofpeertjes met port en kruiden.
Benodigde keukenmaterialen voor cake met stoofpeertjes
– Cakeblik
– Steelpan
– Garde
– Mengkom
– Dunschiller
– Spatel

Cake met stoofpeertjes
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 4 stuks eieren op kamertemperatuur
- 4 – 6 stuks gestoofde peertjes afgekoeld en uitgelekt
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de boter en de suiker samen in een mengkom of in de keukenmachine. Meng deze enkele minuten tot een romig mengsel.
- Voeg één voor één de eieren toe en mix deze een paar minuten mee.
- Voeg als laatste de bloem en het snufje zout toe en meng het cake beslag nog enkele minuten goed door tot een glad beslag.
- Bekleed een cake vorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met wat bloem.
- Spatel het cakebeslag in de cakevorm.
- Duw de stoofpeertjes één voor één voorzichtig in de cake, met de steeltjes naar boven. Zorg dat ze net niet de bodem van het bakblik raken.
- Bak de cake met stoofpeertjes in 60 minuten in de over gaar en bruin.
- Laat de cake met stoofpeertjes volledig afkoelen voordat je hem aansnijd.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties